Avocatul primarului Troacă, iertat de instanță

Avocatul primarului din Padeș și-a anulat în instanță amenda primită chiar în dosarul acestuia. Victor Cristian Dumitrică, de la Baroul Mehedinți, nu s-a prezentat la termenul din luna septembrie, chiar înainte de alegeri, și s-a ales cu o amendă de 2.000 de lei.

„Dispune sancţionarea avocatului Dumitrică Victor-Cristian, în calitate de apărător ales al inculpatului Troacă Mihăiţă Gabriel, cu amendă judiciară în cuantum de 2.000 lei. Acordă termen la 07.10.2020 ora 09,00 pentru lipsa de apărare a inculpatului, sens în care se emite adresă la Baroul Gorj în vederea desemnării unui apărător din oficiu”, a decis, pe 23 septembrie, Tribunalul Gorj.

Avocatul nu a fost de acord cu amenda și a contestat-o. A avut câștig de cauză tot la Tribunalul Gorj. Amenda i-a fost anulată, astfel că nu va mai trebui să scoată bani din buzunar. Sentința este definitivă.

Primarul din Padeș este judecat pentru evaziune fiscală în formă continuată. El a cerut schimbarea încadrării juridice, dar instanța nu a fost de acord. Un nou termen al procesului are loc săptămâna viitoare.

Troacă este acuzat că în perioada 2009 - 2012, când a fost administrator al unei balastiere, nu a înregistrat în contabilitate toate veniturile obținute din vânzarea de agregate minerale, piatră și nisip. Prejudiciul adus bugetului de stat a fost estimat la circa 2,6 milioane lei.

Vizualizări: 1,926

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: