Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Decizie întoarsă în instanță. Cu mandatul în buzunar, deși a fost declarată incompatibilă!

Răsturnare de situație în cazul fostei primărițe din Stoina. După ce i-a fost invalidat mandatul de consilier local, Ioana Bușe și l-a recâștigat, definitiv, tot în instanță, cu ajutorul magistraților.

Ioana Bușe a candidat în toamnă din partea PSD, pentru un nou mandat de primar, dar l-a ratat la câteva zeci de voturi. A prins un loc în consiliul local, dar mandatul i-a fost invalidat de Judecătoria Târgu-Cărbunești, ca urmare a condamnării suferite în urmă cu mai bine de doi ani.

„Invalidează mandatul numitei Buşe Ioana (PSD), având în vedere certificatul de cazier judiciar seria C nr. 1164215 şi poziţia nr. 45 din Lista nominală – „Candidaţi alegeri locale aflaţi sub interdicţia de 3 ani de a mai ocupa o funcţie electivă”, transmisă, Judecătoriei Târgu-Cărbuneşti, alăturat adresei nr. 14962/01.10.2020 de către Agenţia Naţională de Integritate. Executorie”, se arată în minuta instanței.

Fosta primăriță a contestat decizia, iar Tribunalul Gorj i-a dat dreptate: „Admite apelul. Schimbă sentinţa civilă în sensul că validează mandatul de consilier local al apelantei Bușe Ioana (PSD) care va intra în componenţa consiliului local al comunei Stoina. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, azi 11.11.2020”.

Agenția Națională de Integritate a anunțat că fosta primăriță din Stoina este incompatibilă până în data de 15 iunie 2021.

Bușe a fost nevoită să renunțe la postul de primar, după ce a fost condamnată la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție. 

Alți doi aleși locali au fost declarați incompatibili. Mandatul lui Ion Călinoiu, de consilier județean, a fost validat de instanță. În cazul celuilalt ales local, de la Rovinari, instanța s-a pronunțat la fel ca în cazul Stoina – a invalidat mandatul.

Vizualizări: 3,180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: