Începe judecata în dosarul unui director din spital

Tribunalul Gorj a decis, miercuri, că poate începe judecata în dosarul de evaziune fiscală al fostului manager al Spitalului Județean din Târgu Jiu, Gigel Capotă. În acest dosar a mai fost trimisă în judecată și patroana unui local care a funcționat la Crasna, în vecinătatea proprietății soților Capotă.

„În baza art. 346 alin. 4 C.proc.pen. constată remediate neregularităţile din rechizitoriul nr. 536/P/2017 din 18.05.2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, astfel cum acesta a fost completat prin ordonanţa de remediere a neregularităţilor din data de 09.10.2020 şi dispune începerea judecăţii în cauză cu privire la inculpaţii Capotă Elena (fostă Puşcaşu), Capotă Gigel Gheorghe şi Lazăr Loredana Liliana (fostă Cumpănaşu). Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu la Tribunalul Gorj”, a decis instanța.

Prejudiciul stabilit de procurori se ridică la vreo patru mii de lei. Soții Capotă ar fi ajutat la organizarea unor petreceri la restaurantul vecin, iar banii obținuți nu i-ar fi declarat la fisc, pentru a fi impozitați, susțin anchetatorii.

Gigel Capotă este în prezent directorul financiar al spitalului din Târgu Jiu.

Vizualizări: 4,214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: