Lot reîntregit! Victorie a procurorilor în dosarul „Mafia pădurilor”

Alți trei inculpați din dosarul furturilor de arbori și defrișărilor din zona Tismana-Peștișani vor petrece următoarele 30 de zile în arest la domiciliu. Între ei se numără și un proaspăt consilier local din Peștișani.

Trei inculpați din acest dosar au fost deja plasați în arest la domiciliu, iar alți trei sunt anchetați în libertate, sub control judiciar.

Procurorii nu au fost de acord cu decizia magistraților gorjeni și au atacat sentința. Curtea de Apel Craiova a decis, miercuri, ca toți cei șase inculpați să rămână în arest la domiciliu. Este vorba de șeful Ocolului Silvic Tismana, Ion Tăerel, de doi ingineri, doi pădurari și un om de afaceri.

„Respinge, ca nefondate, contestațiile formulate de inculpații Tănasie Daniel, Tănasie Petrișor și Tăerel Ion. Admite contestația Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Desființează, în parte, încheierea contestată, doar în ceea ce îi privește pe inculpații Văcaru Daniel Vasile, Logăscu Tiberiu Nicolae și Tănasie Daniel și, rejudecând, admite propunerea de prelungire a măsurii preventive a arestului la domiciliu și față de aceștia. Dispune prelungirea măsurii preventive a arestului la domiciliu față de inculpații Văcaru Daniel Vasile, Logăscu Tiberiu Nicolae și Tănasie Daniel, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 13 noiembrie 2020, până la data de 12 decembrie 2020 inclusiv. Definitivă”, a decis, miercuri, Curtea de Apel Craiova.

Inginerul silvic de la ocolul privat din Peștișani, Tiberiu Nicolae Logăscu, a fost ales consilier local, pe lista PNL, în comuna lui Brâncuși. El a fost învoit de instanță să depună jurământul la ședința de constituire a consiliului local.

Logăscu este acuzat, între altele, că a primit mită un BMW de la patronul unei fabrici de cherestea.

Vizualizări: 4,350

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: