BAC 2013, sesiunea de toamnă: O probă, trei eliminaţi

Trei dintre absolvenţii care au participat ieri la proba scrisă la limba şi literatura română - sesiunea de toamnă a bacalaureatului au fost eliminaţi din examen. Doi dintre ei au intrat în sală cu telefoanele mobile iar un altul  a încercat să se folosească de fiţuici. Conducerea ISJ Gorj le transmite că nu mai au dreptul să susţină examenul pentru o perioadă de doi ani, iar rezultatele obţinute la celelalte probe din cadrul examenului vor fi anulate.

Nici nu au început bine probele scrise la sesiunea din toamnă a bacalaureatului că au şi apărut primii eliminaţi. Trei candidaţi au fost prinşi copiind de către profesorii supraveghetori. “Am avut trei eliminaţi la această probă, doi la centrul de examinare de la Colegiul Tehnic Nr.2 şi un altul de la Colegiul Comercial “Virgil Madgearu”. Aceştia aveau telefonul mobil asupra lor, iar unul avea o carte şi ceva copiuţe. Toleranţa este 0 faţă de cei care copiază. Au pierdut tot ce au câştigat până acum dacă mai promovaseră şi alte discipline, atât în această sesiune cât şi în celelalte şi doi ani nu au dreptul să participe la examenul de bacalaureat”, a declarat Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj.

Şi în sesiunea din iunie-iulie a examenului de bacalaureat au existat cazuri în care elevii au fost eliminaţi din examen pentru că au fost prinşi copiind. Este vorba de o tânără de la Colegiul Tehnic din Motru şi un absolvent al liceului din Bârseşti. 

Sute de absenţi la prima probă scrisă

La proba scrisă de limba şi literatura română s-au înscris 1372 de absolvenţi ai claselor a XII-a însă nu toţi s-au şi prezentat. Un număr de 202 de elevi au absentat la această probă, centrul de examinare de la Turceni numărând printre cei mai mulţi absenţi. Pe de altă parte, cei care şi-au luat inima în dinţi şi au participat la această probă speră să i-a o notă bună pentru a putea promova examenul maturităţii. “Examenul a decurs bine, dar a fost mai greu decât data trecută. Încerc pentru a doua oară, este singura probă la care nu am luat notă de trecere. Atunci am luat patru, acum sper să iau un şase. Am mai învăţat între timp. Vom vedea”, a spus Marian Constantin, absolvent al Colegiului Tehnic Nr.2 din Târgu Jiu.   

Următoarea probă

Miercuri va avea loc cea de-a doua probă scrisă din sesiunea august-septembrie. Este vorba de proba obligatorie a profilului. Sunt 1438 de înscrişi la matematică şi 21 la disciplina istorie. În data de 30 august va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării, urmând ca în data de 2 septembrie să fie afişate rezultatele iar cei nemulţumiţi de notă vor putea depune contestaţie. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 5 septembrie.  

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: