BAC: Notă contestată, majorată cu aproape 4 puncte!

Lucrarea unei absolvente a Colegiului Tehnic nr.2 din Târgu Jiu a fost majorată cu aproape 4 puncte după ce a depus contestaţie la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie. Tânăra promovase examenul maturităţii, însă a contestat nota obţinută la matematică considerând că i s-a făcut o nedreptate.

Roxana Nicoleta Calotă, absolventă a specializării Protecţia Mediului la Colegiul Tehnic nr. 2 din Târgu Jiu, a contestat nota 5.00 obţinută la proba de matematică din cadrul examenului de bacalaureat pe considerentul că merita să obţină un punctaj mai mare. După recorectarea lucrărilor, tânăra a obţinut nota 8.85. Roxana spune că i s-a făcut dreptate. „Sunt foarte bucuroasă că s-a făcut dreptate. Ştiam ce am făcut şi mă aşteptam la o notă mai mare. Mi-a căzut faţa când am văzut 5 în cap. Poate că au greşit din cauza oboselii, nu am ce să le reproşez celor care mi-au corectat lucrarea. Oricum, sunt bucuroasă că s-a recorectat lucrarea şi am luat nota pe care o meritam”, a spus Roxana Nicoleta Calotă. Tânăra a mai spus că intenţionează să plece în Anglia pentru a găsi un loc de muncă. Se gândeşte să urmeze acolo şi studiile universitare.

Profesorii vinovaţi, sancţionaţi

Atunci când diferenţa între nota iniţială şi cea obţinută în urma recorectării este mai mare de 1.5 puncte, comisia judeţeană de examen ia măsuri faţă de cei care au corectat lucrările respective. Profesorii care au corectat lucrarea Roxanei riscă acum să nu mai poată face parte din comisiile de corectură şi chiar din cele de examen. „Comisia judeţeană va ivita luni profesorii care au greşit în momentul în care au evaluat lucrările respective. Vor purta o discuţie cu dânşii şi, bineînţeles, vor fi sancţionaţi. Comisia judeţeană poate să decidă să-i sancţioneze cu neparticiparea la examenele naţionale pe o perioadă între 1 şi 5 ani”, a declarat Ion Işfan, inspector general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

PROMOVABILITATE

La nivelul județului Gorj, conform Inspectoratului Școlar Județean, rata de promovabilitate la bacalaureat a crescut cu aproape un procent după corectarea contestațiilor, ajungând la 60,84%, un număr de 299 de note fiind mărite în urma recorectării lucrărilor, alte 126 fiind scăzute.

Vizualizări: 277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: