CFR Marfă concediază 65 de persoane din Gorj

Un număr de 65 de gorjeni, angajaţi ai CFR Marfă, vor fi disponibilizaţi la mijlocul lunii viitoare, conform unei notificări transmise de companie Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. Începând de astăzi, salariaţii din judeţ vizaţi de concedierile colective, printre care ingineri şi mecanici de locomotivă, vor intra în perioada de preaviz. Aceste disponibilizări au fost negociate de Guvern cu Fondul Monetar Internaţional în vederea privatizării companiei.

CFR Marfă a început în această săptămână procedurile de disponibilizare a 2.500 de angajaţi la nivelul întregii ţări, plecările efective urmând să aibă loc în prima parte a lunii august. Nici angajaţii de la Gorj ai companiei nu au fost ocoliţi de aceste concedieri colective, vizate fiind câteva zeci de persoane. „Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj a primit o notificare de la CFR Marfă Bucureşti, Sucursala Banat-Oltenia, prin care vor fi disponibilizaţi din judeţul Gorj un număr de 65 de salariaţi începând cu data de 11 august 2014. Preavizul de 20 de zile lucrătoare va fi acordat în perioada 10 iulie-14 august, perioadă în care AJOFM Gorj va susţine şi serviciile de preconcediere, prin care cei disponibilizaţi vor fi informaţi despre actele necesare pentru întocmirea dosarului de şomaj, dar şi despre locurile de muncă vacante”, a declarat Ana Maria Niculescu, director adjunct în cadrul AJOFM Gorj.

AJOFM Gorj a stabilit un set de măsuri imediate de prevenire a şomajului, acordate de regulă angajatorului care face concedieri colective, în perioada de preaviz.

Zeci de mecanici de locomotivă au fost concediaţi

Concedierile vizează persoane care lucrează pe mai multe segmente de activitate. Vor fi făcute disponibilizări în rândul celor care prestează activitate de: manevrant vagoane, revizor tehnic, magazioner, magazioner comercial, mecanic locomotivă, inginer, magazioner tranzit, mecanic ajutor locomotivă, revizor tehnic vagoane, lăcătuş, montator agregate, operator comercial. Cei mai mulţi disponibilizaţi lucrează în cadrul CFR Marfă ca mecanic de locomotivă (20 de persoane) şi magaziner tranzit (30 de persoane).

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: