Răuţ: Este un eveniment de o gravitate extremă

Firma care asigură paza la cariera Gârla, acolo unde doi salariaţi au fost bătuţi crunt de hoţii de fier vechi, riscă rezilierea contractului încheiat cu Complexul Energetic Oltenia. Incidentul a fost catalogat ca fiind „extrem de grav” de către şeful noii Direcţii de Securitate din companie, Ion Răuţ. Sindicatele au reacţionat şi cer administraţiei să ia măsuri ferme după incidentul din noaptea de luni spre marţi, când un miner şi un inginer au fost la un pas să fie omorâţi.

Un salariat al carierei de la Serviciul de Prevenire şi Protecţie a fost la spital ieri pentru a discuta cu cei doi angajaţi bătuţi de hoţi.  Ion Răuţ, şeful noii Direcţii de Securitate din CE Oltenia, a declarat că situaţia este foarte gravă, pentru că cei de la pază au văzut incidentul însă au preferat să nu intervină, aşa cum s-a întâmplat în mai multe rânduri.

Conducerea complexului a anunţat că se gândeşte serios să rezilieze contractul cu firma de pază. „Referitor la evenimentul de o gravitate extremă produs la EMC Rovinari, am făcut verificări preliminare şi ne-am pus întrebarea în ce mod a intervenit patrula respectivă, plătită de noi pentru asemenea intervenţii. Patrula a fost alarmată de către şeful de schimb al carierei, a ajuns în zona evenimentului, însă a evitat să intre într-un contact cu cei care pătrunseseră în mod neautorizat în unitate. După care, cei care intraseră ilegal i-au agresat pe salariaţii noştri, în opinia mea, chiar stimulaţi de faptul că au văzut cum a reacţionat echipa de intervenţie. E clar, nu şi-au respectat obligaţiile contractuale. Noi nu putem să admitem să cheltuim bani pe servicii nefăcute”, a declarat directorul Ion Răuţ pentru un post de televiziune.

Angajaţii firmei de pază consideră că nu era treaba lor să intervină. Aceştia au spus ziariştilor că nu ştiu ce vorbesc, pentru că ei sunt plătiţi să păzească utilajele, nu oamenii. Ba încă au spus jurnaliştilor că „sunt nişte chestii pe care dvs. nu le ştiţi între şefii noştri şi cei mai mari”. Cert este că paznicii au fost foarte curajoşi când a fost vorba să dea ziariştii afară din carieră.

Sindicaliştii cer administraţiei să ia măsuri 

Liderii de sindicat din zonă spun că au transmis directorului Diviziei Miniere să ia măsuri imediate pentru că angajaţii sunt expuşi în orice moment pentru că s-au făcut restructurări în rândul personalului care asigură pază.  

„Am avut miercuri o discuţie cu domnul Antonie şi i-am transmis să discute cu domnul general, legat de ce se întâmplă, pentru că salariaţii sunt supuşi aproape în fiecare noapte la astfel de iniţiative, a celor care vin să fure fier vechi. Salariaţii se găsesc singuri, izolaţi. Problema este că paznicii sau echipele mobile care trebuie să asigure paza sunt aproape inexistenţi. S-a redus numărul celor care fac pază, dar şi dispecerii, care ar putea răspunde prompt la orice problemă”, a declarat Marin Golea, preşedintele Sindicatului Minerul Rovinari-Pinoasa.   

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: