Bac-ul și Evaluarea Națională ar putea avea loc în iulie

Examenele de Evaluare Națională și de Bacalaureat din acest an se vor susține după data de 1 iulie și nu va fi cuprină materia din semestrul al II-lea, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie. În contextul actual, reluarea cursurilor nu este posibilă și redeschiderea școlilor va depinde numai de modul în care va evolua pandemia de coronavirus, a mai spus Anisie.

”Nu se îngheatță anul scolar, ci Ministerul Educației și Cerctării lucrează pentru ca toată activitatea care ar presupune reluarea cursurilor și toate calendarele să le punem în practica dupa ce încetează acesta stare de urgență”, a declarat Monica Anisie.

Totodată, simulările pentru clasa a II-a, a IV-a și a VI-a se anulează în acest an școlar. „Subiectele pentru tezele de pe semestrul al doilea vor fi concepute doar din ceea ce s-a studiat până la data de 11 martie 2020. (...) Situaţia şcolară a elevilor se va încheia cu minimum două note, la care se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul", a completat Anisie.

Ministrul a recomandat efectuarea lecțiilor cu ajutorul mijloacelor de comunicare la distanță. În mediul rural, acest lucru este destul de dificil. 

Vizualizări: 921

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: