Băcilă, operat cu succes, revine la primăvară

După o zi și două nopți lungi de așteptare, mijlocașul pandurilor a fost în sfârșit operat după dubla fractură de tibie și peroneu suferită la meciul cu Steaua. Operația a fost un succes iar Băcilă va începe de mâine programul de recuperare. Pe gazon va reveni în martie sau aprilie 2012, spun doctorii.

Prima parte din calvarul lui Băcilă a luat sfârșit. După zeci de ore de suferință și calmante luate cu pumnul, jucătorul a trecut cu bine peste operația suferită ieri dimineață la spitalul Elias din București. Conform celui mai optimist grafic, Băcilă va reveni pe gazon la startul returului, în martie.

Au suferit şi colegii pentru el

Nimeni nu-şi poate închipui exact prin ce a trecut Băcilă în noaptea de după meciul cu Steaua. Cerea cu disperare calmante puternice, pentru că cele oferite inițial nu alinau deloc durerea atroce de la piciorul stâng. Colegii și antrenorii țin permanent legătura cu el. ”Am ținut legătura cu el telefonic și la un moment dat nu mai rezista din cauza durerii, cred că a fost cea mai urâtă noapte și cea mai urâtă zi din viața lui. Moralul i-a crescut odată cu sosirea soției, a nașului, Dinu Todoran, a nașei și a directoarei de la spitalul Elias care i-a făcut niște calmante care l-au ajutat să se odihnească puțin. Acum îi ținem pumnii pentru perioada de recuperare. Băcilă face parte din familia Pandurii. Dacă ați văzut reacția colegilor vă puteți da seama că au sentimente. Uitați-vă la imaginea cu Chiricheș, asta înseamnă să fi coleg de echipă adevărat, să suferi pentru colegul tău și asta se poate reliefa și în jocul pe care îl practicăm”, e convins Grigoraș.

Grig n-a mai văzut aşa ceva

Antrenorul pandurilor e încă afectat de întâmplare, la fel ca și colegii lui Băcilă de la Pandurii. Grigoraș știe însă că putea fi mai rău.  ”Sincer cred că a fost cel mai trist moment din cariera mea, după o victorie să fi atât de supărat, nici după o înfrângere nu am fost atât de afectați. Toți jucătorii erau afectați dar și noi pentru că dacă ești om, ai sentimente, nu poți să te bucuri în aceste momente. Când o să iasă bine operația și o să ajungă și el acasă, atunci o să ne aducem și noi aminte de meciul cu Steaua dar până atunci vom mai avea câteva jocuri și poate vom lega și ceva victorii. Am vorbit cu jucătorii, e normal să trecem peste momentele astea, fotbalul e un sport dur. Vezi exemplul, cazul lui Neșu și atunci ce i s-a întâmplat lui Băcilă pare ceva infim. Deci se putea și mai rău așa că în fotbal se întâmplă și lucruri din astea” spune antrenorul despre jucătorul său al cărui picior rupt va necesita doar o singură atelă de susținere, și nu două, astfel că perioada de recuperare va fi mai mică.

2 ore a durat operația lui Băcilă a cărui dublă fractură de tibie și peroneu nu a suferit complicații la ligamente sau mușchi

”Mâine (n.r. azi), Cosmin poate pune deja piciorul în pămînt. Emil Săndoi, care a avut şi el o accidentarea asemănătoare, a făcut pariu cu noi că în 6 luni va fi deja pe teren. Eu cred că în 8 luni, dar important este să aibă o recuperare cît mai bună ca să poată reveni la forma pe care o avea acum” Eugen Pârvulescu, președinte executiv Pandurii

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: