Băiat de șase ani, în stare gravă după ce a căzut de pe tobogan

Un băiețel de șase ani a fost operat de urgență la Spitalul Bagdasar Arseni din capitală după ce a căzut de pe un tobogan din Parcul Central. Copilul era cu tatăl său, s-a dezechilibrat și a căzut de la o înălțime de un metru și jumătate. Pentru a preveni astfel de incidente, Primăria Târgu Jiu a decis să închidă locul de joacă.

Incidentul s-a petrecut vineri, după orele de curs. Băiatul era cu părinții în Parcul Central. Tatăl îl supraveghea îndeaproape chiar în momentul în care copilul a căzut de pe tobogan și s-a lovit grav la cap. L-a dus în brațe la Unitatea de Primiri Urgențe, însă medicii au chemat un elicopter SMURD pentru a-l transporta la o clinică din capitală. Traumatismul era prea sever. „Este un copil de clasa zero. După programul școlar, a mers la joacă într-un părculeț. A căzut și a căpătat o leziune destul de serioasă la nivel cranian care a impus transportul de urgență la un spital cu secție de neurochirurgie. Avea stare de somnolență când a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe. A fost conștient, dar avea o stare de somnolență justificată de lovitură. Avea un hematom și trebuia să fie operat de urgență”, a explicat Claudiu Constantinescu, directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

Locul de joacă a fost închis

Locul de joacă din Parcul Central urma să intre într-un proces de reabilitare. Chiar în această săptămână, municipalitatea va demara licitația pentru modernizarea acestuia. Până când va fi reabilitat, va rămâne închis. “Din păcate, un eveniment nefericit. O să începem verificări la toate locurile de joacă. Acest loc de joacă este prins în reabilitare. S-au făcut patru variante de proiect. Din păcate, s-a întâmplat această nenorocire. Încercăm să luăm toate măsurile care se impun. Vom închide acest loc de joacă până când îl vom reabilita”, a fost asigurarea primită de la Ionuț Jilăveanu, șeful Serviciului de Gospodărire din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Polițiștii fac verificări să vadă cum s-a petrecut totul cu exactitate. „Polițiștii s-au autosesizat cu privire la faptul că un minor de șase ani din Târgu Jiu a căzut de pe un tobogan amenajat din Parcul Central. Minorul a suferit traumatisme grave”, a declarat Ion Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Gorj.

Vizualizări: 3,560

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: