Casa i-a ars, dar hainele de înmormântare nu!

Necaz mare pentru un pensionar din satul Tâlvești, a cărei locuință s-a făcut scrum miercuri seara. Ion Bogdan, de 67 de ani, spune că a plecat de acasă doar pentru câteva clipe, cât să își ia o pâine de la magazinul din sat. A mai băut o bere cu un vecin, iar când a revenit acasă, unde lăsase o oală cu mâncare pe foc, a găsit locuința cuprinsă de flăcări.

Casa este una veche, din lemn, iar înăuntru bătrânul avea strânse tot felul de hârtii și ziare, incendiul având suficiente surse de alimentare până la venirea pompierilor. „M-am dus până la magazin după o pâine și când m-am întors ardea casa. Am intrat înăuntru, dar ce să mai sting, că se făcuse flacără mare deja. Cred că a luat foc funinginea de pe coș, că dintr-o dată s-a aprins. Eu aveam coșul curățat, și soba o curățasem, că știam că vine frigul acum, dar asta se depune la câteva zile și când ia foc nu mai ai ce să-i faci. A ars totul, nu mai am acte, nu mai am nimic. Am rămas doar cu hainele de înmormântare, că alea erau într-un cufăr, iar peste cufăr a căzut o bucată din tavan și le-a protejat”, spune bătrânul.

Vecinii i-au sărit în ajutor

Când a strigat că îi arde locuința, Bogdan a cerut ajutorul vecinilor, care au sărit cu gălețile de apă, în ideea că poate sting mai repede focul. Doar pompierii militari au reușit lucrul acesta, două echipaje din cadrul ISU Gorj luptând zeci de minute cu flăcările pentru a lichida incendiul. „Proprietarul a fost scos din locuință de către cetățeni, iar incendiul a fost localizat repede de către echipele de intervenție. Nu au fost victime, cauza producerii acestui eveniment urmând să fie stabilită ulterior”, a menționat Florin Codiță, din cadrul ISU Gorj.

„Nu vreau ajutor de la nimeni”

După ce pompierii au stins și ultimul focar, proprietarul casei a intrat în locuință pentru a vedea dacă mai poate salva ceva, dar în afară de cufărul cu hainele pentru înmormântare nu a mai putut scoate nimic folositor din cele două camere pe care le avea. „Nu vreau ajutor de la nimeni. Asta mi-a fost soarta. Aștept să îmi vină acasă băieții din Italia și poate vor reuși ei să mă ajute”, spune proprietarul locuinței distruse de flăcări la scurt timp după lichidarea incendiului.

Galerie foto


Vizualizări: 3,592

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: