Băieţel din Muşeteşti, teafăr după 12 ore în pădure

Emoţii mari în noaptea de duminică spre luni, pentru părinţii lui Rareş, un băieţel de trei ani din comuna Muşeteşti, Gorj, care s-a rătăcit duminică după-amiaza în pădurea din Geoagiu Băi. A fost nevoie de 12 ore de căutări cu zeci de poliţişti, jandarmi, voluntari, câini şi un elicopter. Băiatul a fost găsit dormind în pădure, obosit după trei kilometri de mers pe teren accidentat. „M-au bătut copacii”, a povestit la final băieţelul.

Băiatul fusese dus de familie să-şi viziteze bunica aflată la tratament. Era la masă cu bunica atunci când a dispărut într-o clipită. „În urma sesizării depuse de bunica minorului, poliţiştii hunedoreni împreună cu jandarmii, voluntarii ISU Hunedoara, Inspectoratul General de Aviaţie al MAI şi Centrul Chinologic Sibiu au demarat activităţi de căutare specifice în astfel de situaţii”, informa, duminică seara, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara.
Autoritățile au fost anunțate imediat, dar băiețelul a fost găsit după 12 ore de căutări cu zeci de polițiști, voluntari, cu 4 câini și un elicopter. După ore bune de căutări, la miezul nopții, a fost găsită săndăluța băiețelului. Oamenii s-au concentrat pe zona respectivă și într-un final au găsit copilul dormind în iarbă. Acesta nu s-a speriat la vederea jandarmului care l-a găsit, doar a strigat: mami, tati. „Copilul era aşezat în iarbă. În momentul în care am aprins lanterna şi-a ridicat capul din iarbă. Nu era speriat, dar a strigat „Tati, mami”. Era bine, nu avea zgârieturi”, a spus jandarmul Petru Bruzan, citat de adevarul.ro. Băiețelul i-a povestit tatălui cum l-au bătut copacii. Acesta a mers cam doi kilometri pe drum accidentat.

Gheorghe Cherciu, tatăl copilului, a mulțumit celor care i-au salvat fiul.
„Pentru găsirea minorului dispărut din staţiunea Geoagiu, judeţul Hunedoara, au fost coordonate în mod integrat şi mobilizate toate resursele necesare pentru optimizarea intervenţiei. Astfel, a fost aprobată intervenţia unui elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care a survolat zona, aparatul de zbor fiind dotat cu sistem de termoviziune. Poliţiştii şi jandarmii hunedoreni, împreună cu voluntari din comunitate au desfăşurat timp de 12 ore activităţi de căutare în zonele limitrofe. Întreaga activitate a beneficiat de suportul a cinci echipaje mixte de conductor-câine, specializate în activităţi de scotocire ale Centrului Chinologic Sibiu”, a informat Laura Bradu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Rareş a fost depistat în jurul orei 1:30 luni dimineaţa, la o distanţă de aproximativ 2,5 kilometri de locul în care a fost văzut ultima oară, în zona denumită „Pădurea Brazilor”.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: