Bălăeț: Dacă nu voi fi validat o să fac plângere penală 

Robert Bălăeț, fostul jucător de la Pandurii, care a luat concursul pentru șefia Clubului Sportiv Municipal Târgu Jiu, este dezamăgit de faptul că aleșii locali nu au validat rezultatul. Miercuri se împlinesc cele 15 zile avute la dispoziție de autoritatea locală pentru a semna contractul de management. Bălăeț a vorbit despre planurile lui într-o emisiune la Accent TV.

Reporter: Ce s-a întâmplat cu acest concurs pentru conducerea CSM Târgu Jiu?

Robert Bălăeţ: Sincer, nu înţeleg în ce am intrat. Eu m-am înscris la acel concurs, mi-am sacrificat câteva luni, am învăţat, mi-am ocupat timpul pregătind proiectul de management şi m-am prezentat la concurs în faţa comisiei. Am avut încredere şi nimeni nu mi-a spus că nu ar fi ceva ok. Am luat examenul scris, am avut apoi proba orală şi susţinerea proiectului cu o comisie, habar nu aveam cine sunt acei oameni şi de unde sunt sau ce fac. Am fost declarat admis şi trebuia această validare şi nici nu am ştiut la început în ce constă procedura. Eu mă aşteptam să mă cheme cineva şi să îmi spună hai să ne apucăm de treabă. N-am întrebat pe nimeni de salariu, nu am discutat nici cu foarte mulţi oameni din sport pentru că am aşteptat să văd ce se întâmplă.

Rep.: De ce aţi dorit să conduceţi acest club, de ce v-aţi înscris la concurs?

R.B.: Entuziasmul de a face ceva nou, vreau să rămână ceva după mine în acest oraş cu un peisaj sportiv sumbru, în condiţiile grele am fost mereu cam acolo în sport, mi se potriveşte. Şi pentru că eu cred că pot să fac ceva cu experienţa pe care o am.

Rep.: Aţi fost surprins când consilierii locali nu au validat numirea? Dar dacă nici mâine nu veţi fi validat ca director al CSM ce veţi face concret?

R.B.: Nu am fost surprins neapărat că s-au abţinut să voteze, că au găsit nu ştiu ce virgulă pe acolo, nu sunt jurist, dar o să îmi angajez unul foarte bun. M-a deranjat, dar pentru a rezolva această problemă sunt căi clare de urmat. Miercuri se împlinesc cele 15 zile de la concurs şi dacă nu voi fi validat o să fac plângere penală  Primăriei şi Consiliului Local, pentru că eu mi-am sacrificat timpul în această perioadă să mă pregătesc şi să pregătesc acest proiect. De aceea o să merg până la capăt. Trebuie să fac aceşti paşi, pentru că nu aş mai fi eu dacă nu i-aş face. Nu m-aş justifica în faţa copiilor mei şi a oamenilor care cred în mine că nu merg până la capăt.

Rep.: Aveţi impreisa că aţi intrat într-un război politic, un război murdar?

R.B.: Da, mi se pare clar că am intrat într-un război care nu mă caracterizează, nu am făcut politică niciodată şi nu am susţinut pe nimeni public. Fiecare are opţiunile lui le ţine pentreu el. Dar nu mă deranjează nici măcar acest aspect, ci mai ales faptul că am fost acolo şi nimeni nu m-a întrebat nimic de sport, absolut nimeni din acei oameni cu care, cu unii dintre ei chiar am lucrat pe la Pandurii. Nu m-au întrebat nici măcar care e viziunea mea şi ce vreau să fac pentru copiii din Târgu Jiu, pentru sport în general şi pentru sporturile de acolo. Mă aşteptam să fiu primit alfel, ok, ai luat examenul, hai să vedem cu ce te ajutăm.

Rep.: Dacă primarul nu a organizat bine concursul, de ce nu i-a atras nimeni atenția?

R.B.: Nu vreau să răspund eu, sunt foarte dezamăgit. Pentru că eu am avut o relaţie bună cu toată lumea. Nu m-am certat cu absolut nimeni, indiferent de culoarea politică. Eu chiar am venit cu inima deschisă şi cu entuziasm să facem ceva pentru sport. Nu va fi clubul CSM al lui Robert Bălăeţ sau al primarului Romanescu şi nici al Consiliului Local, pentru că toţi se vor schimba, dar se va porni un proiect. În viziunea mea acest CSM va fi principalul pol al sportului, pentru că nu cred că CEO va mai putea face faţă să susţină sportul. Trebuie să fim realişti, lumea o duce greu şi sportul la fel de greu. Dacă CSM va funcţiona şi va fi un club profesionist cu antrenori foarte buni, nu cred că vor mai merge părinţii cu copiii la privat să dea bani.

Rep.: Nu v-a dat impresia nicodată că acest concurs ar fi fost aranjat pentru altcineva?

R.B.: Nu, eu nu am simţit nimic, nu am văzut nimic pe acolo, eram mai mulţi candidaţi, subiectele îmi aduc aminte că le-a tras domnul Marinescu. Nu pot acuza pe nimeni. Eu, cu acei oameni din Consiliul Local trebuie să lucrez, să colaborez. Eu am ajuns la marea performanţă şi am trăit-o şi puteam să fac un proiect aşa cum aş dori eu pentru marea performanţă. Dar eu tot ce voi face, pentru că eu cred că se va rezolva problema, voi face doar împreună cu cei din Consiliul Local. Cu ei voi lua deciziile, eu voi veni cu proiectele pentru ca aceşti copii să facă sport.

A consemnat Alin PĂNOIU

Vizualizări: 1,013

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: