Brănescu explică de ce vrea să facă din Țicleni comună

Consilierul local liberal Constantin Brănescu va demara la 1 martie o campanie de strângere de semnături pentru ca orașul Țicleni să revină la statutul de comună. Brănescu a explicat într-un interviu la Radio Infinit de ce a recurs la acest gest.

Reporter: De ce vreți acest referendum pentru ca Țicleni să redevină comună?

Constantin Brănescu: Eu am de mai multă vreme în gând această inițiativă. O mare parte din locuitorii din Țicleni își doresc trecerea de la statutul de oraș la statutul de comună. Odată cu trecerea la comună vor beneficia de impozite mai mici, pot accesa o serie de fonduri de la Uniunea Europeană, atât cetățenii, cât și autoritatea publică locală. Va scădea și numărul de birocrați din Primăria Țicleni și vom scăpa de o cheltuială făcută fără rost. Voi iniția un proiect de hotărâre, dar după ce vor strâge câteva sute de semnături de la locuitorii din Țicleni.

Rep.: Când ar putea fi organizat acest referendum?

C.B.: Data ar trebui să fie odată cu alegerile prezidențiale din acest an. Nu va fi nicio cheltuială în plus, nu poate nimeni de la primărie să spună asta.

Rep.: Când începeți să strângeți semnături?

C.B.: Voi iniția strângerea de semnături odată cu 1 martie. Când se va ajunge la vot în consiliul local, voi propune să facem referendumul odată cu alegerile prezidențiale.

Rep.: Până acum nu v-au votat niciun proiect, de ce credeți că acum veți fi susținut?

C.B.: Trebuie să ne gândim în primul rând la voința cetățeanului. Dacă eu strâng câteva sute sau o mie de semnături de la locuitorii din Țicleni, nu avem cum să nu ținem cont de acest lucru.

A consemnat Mirela MOTREANU

Vizualizări: 1,110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: