Bălănești: Dispensar în loc de petreceri de Zilele Comunei

Fără Zilele Comunei în Bălănești. Primarul și consilierii au ajuns la concluzia că trebuie să renunțe la petrecere ca să poată reabilita dispensarul din comună. În jur de 70 de mii de lei s-ar fi dus pe cea de-a șasea ediție a Zilelor Comunei. Chiar dacă banii nu sunt suficienți pentru modernizarea cabinetului, autoritățile speră să ducă proiectul la bun sfârșit chiar și din sponsorizări.

Decizia a fost luată de primarul comunei împreună cu consilierii locali. În acest an, localnicii nu se vor mai putea bucura de petreceri, aleșii locali alegând să facă ceva trainic pentru comunitate.

Va fi reabilitat dispensarul din Bălănești din banii care erau repartizați Zilelor Comunei. Va mai fi nevoie și de alte fonduri, dar primarul Ovidiu Pungan este convins că va face rost și de alte sume ca să reabiliteze dispensarul și să ridice și o farmacie în comună. „Din păcate, în cursul acestui an, nu vom organiza Zilele Comunei. Am luat această decizie împreună cu Consiliul Local. Am considerat că de banii pe care îi cheltuiam pentru organizarea Zilelor Comunei să facem un cabinet medical unde chiar este nevoie. Vom reabilita sediul. Banii care erau prevăzuți pentru organizarea Zilelor Comunei nu sunt suficienți, dar vom suplimenta și, chiar din sponsorizări, vom reuși să facem un cabinet medical unde să aibă tot confortul cetățenii din comună când vin să facă o consultație sau să ia medicamente. Pe lângă cabinetul medical, intenția este să aducem și o farmacie pentru că nu există nicio farmacie la ora actuală, pe raza localității”, a declarat primarul din Bălănești, la Radio Accent.

Vizualizări: 3,621

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: