Prodecan la Teologie: Dacă o femeie rămâne însărcinată după un viol este posibil să-i fi plăcut

Vasile Răducă, prodecan al Facultății de Teologie din București, a spus într-o emisiune la Radio Trinitas că dacă o femeie rămâne însărcinată după un viol este posibil să-i fi plăcut.

Declarația șocantă l-a făcut pe rectorul Universității din București să îi ceară demisia. „I-am solicitat decanului Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, prof. Ioan Moldoveanu, demiterea și înlocuirea prof. Vasile Răducă din funcția de prodecan. Universitatea din București se delimitează public de declarațiile profesorului Vasile Răducă, pe care le considerăm inacceptabile. Comunitatea universitară a Universității din București își respectă misiunea de a promova și de a susține valori și principii care să consolideze o societate democratică modernă, în care respectarea și cultivarea demnității umane și a valorilor umaniste, precum și a rolului științei în evoluția umanității reprezintă piloni fundamentali”, a scris Mircea Dumitru, pe Facebook.

CNA a sancționat postul cu somație, iar Patriarhia s-a delimitat ferm de afirmațiile făcute de Răducă, adăugând că acesta nu va mai fi invitat la postul de radio. Iată una din declarațiile șocante făcute de omul bisericii: "Vă rog să rețineți, sunt rarisime cazurile când violul se soldează cu graviditate. Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimțit și care ți-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de așa manieră încât celulele germinale care sunt pe punctul de a se întâlni, să se și întâlnească și să fie fertilizat oul”. (M.M.)

Vizualizări: 1,449

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: