Excursii la Mânăstirea Prislop din bani publici. "Toate pomenile electorale vor fi decontate"

Deplasări la Mânăstirea Prislop pe banii primăriei, analize medicale decontate pentru tot satul sau scutece pentru nou-născuţi. Sunt doar câteva dintre cheltuielile ilegale făcute de o primărie din Gorj, potrivit constatărilor celor de la Curtea de Conturi. Problemele au fost semnalate la Primăria Fărcăşeşti, iar autorităţile trebuie să recupereze acum banii cheltuiţi nelegal.

În total, 779 de mii de lei a constatat Curtea de Conturi ca prejudiciu la Primăria Fărcăşeşti într-un singur an. A verificat toate documentele din anul 2016 şi a găsit multe probleme. S-au cheltuit bani pentru excursii la mânăstiri, de exemplu, lucru total ilegal. Primăria încearcă să recupereze banii de la fostul edil. „Sunt nereguli. Ca la noi, nu e în tot Gorjul. S-au făcut multe cheltuieli ilegale din 2011. Au fost la Prislop. Suntem în instanţă. Ne judecăm cu fostul primar. Ne-a câştigat în primă instanţă. Am făcut recurs la Craiova şi dosarul va fi rejudecat acum. Toate pomenile electorale care au fost făcute vor fi decontate de beneficiarii care au primit aceste pomeni electorale”, a transmis Constantin Drăgoescu, primarul din Fărcăşeşti.

Conform raportului Curţii de Conturi, primăria a decontat deplasări ale pelerinilor la Mânăstirea Prislop şi cheltuieli pentru organizarea unor hramuri locale. În total, 91 de mii de lei este prejudiciul doar la acest capitol. În plus, a mai plătit şi analize medicale cu titlu de asistenţă socială, în valoare de 26 de mii de lei şi a premiat sportivii din comună cu 59 de mii de lei. „Au fost excursii la Prislop, au fost ochelari de vedere, premii pentru echipa de fotbal. Chiar fostul primar a făcut plângeri să se verifice aceste plăţi, deşi dumnealui le-a făcut la acea vreme. S-au imputat şi aceste cheltuieli. Au fost şi analize medicale decontate de primărie, şi trusouri, şi laptop-uri ce a dat la tinerii care au împlinit 18 ani, toate bursele, toate au fost date ilegal”, a mai adăugat primarul localităţii Fărcăşeşti. (M.M.)

Vizualizări: 2,182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: