Trei mii de lei pentru nota 10

Mediile de 10 de la examenele naţionale vor fi recompensate cu bani, arată un proiect de hotărâre de Guvern, pus în dezbatere publică. Singurul elev din Gorj, care a luat media maximă la Evaluarea Naţională, va fi recompensat financiar cu suma de 1.000 de lei. În schimb, cei cinci „zecari” de la Bacalaureat ar urma să primească 3.000 de lei.

„Ţinând cont că este vorba de tineri absolvenţi de gimnaziu, respectiv de liceu, cu rezultate remarcabile la învăţătură, care au toate şansele să continue să obţină performanţe în învăţământul liceal, respectiv în învăţământul universitar, apreciem că li se poate oferi un stimulent financiar care să fie util în dezvoltarea lor ulterioară, în domeniul profesional şi personal. Apreciem că performanţa lor este excepţională şi merită evidenţiată, stimulată şi celebrată. Acest lucru constituie un semn de apreciere pentru rezultatele lor şi o invitaţie către întreaga populaţie şcolară la un învăţământ de performanţă înaltă”, arată iniţiatorii proiectului.

Mediile de zece sunt din ce în ce mai puține de la un an la altul, în scădere fiind și procentajul celor care au medii de trecere.

Vizualizări: 1,694

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: