Sterilizaţi borcanele simplu, fără dispozitive speciale

Fiind vremea conservelor de toamnă, gospodinele au nevoie de foarte multe borcane şi nu tot timpul trebuie cumpărate unele noi, pentru că se pot refolosi şi cele de anul trecut. Acestea  trebuie doar sterilizate corect şi pentru acest lucru nu aveţi nevoie  de dispozitive speciale pentru sterilizare.

Există metode foarte simple de sterilizare, care nu vă vor complica procesul de pregătire a conservelor pentru sezonul rece. Înainte de sterilizare, borcanele trebuie însă spălate bine. Spălați-le cu bicarbonat de sodiu, apoi clătiți borcanele sub un jet de apă rece.

1.    Sterilizarea la baia de aburi: Turnați într-o tigaie apă rece și puneți-o pe foc. Aduceți apa până la fierbere, apoi așezați o grilă pe tigaie, iar pe grilă puneţi borcanele cu gura în jos şi sterilizați timp de 10-15 minute.

2.   Sterilizare în cratiță cu apă: Este o metodă foarte utilă pentru sterilizarea borcanelor mici. Așezați borcănașele într-o cratiță cu apă rece și puneți-o pe foc. Acoperiți cratița cu capac, aduceți-o până la fierbere și fierbeți-o timp de 2-3 minute.

3.   Sterilizarea la cuptor: Așezați borcanele cu susul în jos pe grilă, în cuptorul rece. Porniți cuptorul, setați temperatura de 150°C și lăsați-le pentru 15-20 de minute. Nu deschideți ușa cuptorului imediat ci lăsați borcanele în cuptor până se vor răci complet.

4.   Sterilizarea la cuptorul cu microunde: Turnați puțină apă prin borcane și dați-le la cuptorul cu microunde. Setați puterea maximă al cuptorului dvs și sterilizați borcanele timp de 3 minute. Scurgeți apa din borcanele sterilizate.

5.    Sterilizarea cu oțet: Turnați 2 linguri de oțet în borcan, acoperiți cu un capac și agitați-l foarte bine, ca oțetul să se răspândească pe toată suprafața interioară al acestuia. Apoi turnați oțetul din borcan într-un alt borcan. Procedați similar cu borcanele rămase.

Vizualizări: 2,015

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: