Băleşti: Investiţii majore continuate de administraţia locală

Administraţia locală din Băleşti va demara luna aceasta lucrările la două proiecte de importanţă majoră pentru cetăţenii comunei. Este vorba de reabilitarea şi construcţia drumului din satul Rasova şi de continuarea lucrărilor la reţeaua de alimentare cu apă ce va deservi cinci sate ale comunei.

În urma rectificării bugetare primăria Băleşti a mai obţinut fonduri pentru continuarea lucrărilor la două investiţii importante la nivelul localităţii. Suma alocată a fost de 200 de mii lei pentru continuarea lucrărilor la reţeaua de alimentarea cu apă şi alţi 180 mii pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a drumului din satul Rasova. Şoseaua este reabilitată în proporţie de circa 40%. Lucrările au fost sistate în urmă cu doi ani din lipsă de fonduri. „Au venit la începutul anului 460 mii, restanţă de plată la constructor. Din banii care ne-au venit în urma rectificării bugetare urmează să se mai facă din lucrările de reabilitare şi construcţie a drumului. Lucrările vor reîncepe săptămâna aceasta. Drumul are circa 5 km. Vor beneficia de noul drum circa 300 de familii. Va mai fi nevoie şi de alte fonduri pentru a finaliza lucrările la acest drum. Lucrarea este contractată pe fonduri guvernamentale. În funcţie de banii primiţi de la Guvern vom efectua şi restul lucrărilor. Sperăm ca la anul să-l finalizăm. Avem promisiuni că în octombrie vor mai veni nişte bani pentru lucrări”, a declarat Cătălin Stolojanu, viceprimarul comunei Băleşti.

Cu ajutorul sumelor primite în urma rectificării bugetare autorităţile locale din Băleşti vor continua şi lucrările la reţeaua de alimentare cu apă ce va deservi satele Stolojani, Corneşti, Tălpăşeşti, Găvăneşti şi Rasova. „Alimentarea cu apă este realizată în proporţie de 80%, deja este băgată conducta în anumite sate. Staţia este montată, mai trebuie racordată la sistemul de alimentare cu energie electrică şi trebuie efectuată deznisiparea puţurilor. Bani sunt, preconizăm că în maxim o lună va fi gata. Cu banii pe care i-am primit acum o să începem lucrările şi în satul Rasova. Conducta este băgată numai că nu sunt montate bazinele, mai trebuie pusă o staţie de repompare şi făcute legăturile. Estimăm că până la sfârşitul anului vom termina şi în acest sat lucrările la reţeaua de alimentare cu apă”, a precizat viceprimarul comunei Băleşti.  

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: