Runcu: Zeci de solişti au luptat pentru trofeul “Maria Apostol”

Comuna Runcu a răsunat ieri de cântec popular. Câteva zeci de tineri din tot judeţul şi-au etalat vocile în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Concurs “Maria Apostol”. Cei mai talentaţi interpreţi au plecat acasă cu câte un trofeu, aceştia fiind premiaţi de autorităţile locale şi cu o anumită sumă de bani.

Festivalul Concurs de la Runcu, menit să aducă un omagiu celei ce a fost Maria Apostol, a adunat ieri laolaltă un număr de 33 de tineri interpreţi de muzică populară din judeţ şi nu numai, 22 dintre aceştia având vârste cuprinse între 7 şi 14 ani. Tinerii au trecut printr-o preselecţie riguroasă înainte de a intra în competiţia propriu-zisă pentru marele trofeu. Doar opt primarul_adi_campeanudintre participanţi au plecat acasă cu câte un trofeu şi cu banii oferiţi de autorităţile locale. “Suntem la a VI-a ediţie, la care participă câteva zeci de concurenţi. Ne-am bucura ca an de an să fie cât mai mulţi participanţi la acest eveniment. Sunt câte două secţiuni, concurenţii fiind împărţiţi în funcţie de vârstă. Locul I este premiat de către Consiliul Local Runcu la ambele secţiuni, cu suma de 1000 de lei. În afară de costurile aferente acestor premii, mai participăm cu aproximativ 8000 de lei, sumă ce se regăseşte în tot ceea ce a implicat organizarea acestui eveniment”, a declarat Adi Câmpeanu, primarul comunei Runcu.

La Festivalul Interjudeţean de Folclor “Maria Apostol” au fost prezenţi şi prefectul de Gorj, Alin Văcaru, dar şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ciprian Florescu.

Cei prezenţi la această manifestare au putut vizita şi casa muzeu ridicată în cinstea Mariei Apostol care conţine obiecte ale artistei precum: costume populare, fotografii, diplome, medalii şi trofee.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: