Niculina Stoican, la Fărcăşeşti

Ziua de 9 septembrie se anunţă una plină de distracţie şi voie bună la Fărcăşeşti. Zilele Cătunului Broşteniţa vor fi sărbătorite anul acesta cu mult fast de către cetăţenii comunei care au fost invitaţi de administraţia locală la o serbare câmpenească. Autorităţile locale au pregătit un program diversificat pentru cei prezenţi la manifestări. Atmosfera va fi întreţinută de interpreta de muzică populară Niculina Stoican şi de mulţi alţi solişti invitaţi la serbare.

Cetăţenii comunei Fărcăşeşti, şi nu numai, sunt aşteptaţi astăzi să ia parte la cea mai importantă manifestare a anului pe plan local, Zilele Cătunului Broşteniţa, aflată anul acesta la cea de-a VII-a ediţie. Câteva zeci de comercianţi din tot judeţul vor fi prezenţi pe platoul din satul Fărcăşeşti, cu fel de fel de produse. În acest an, pentru prima dată, îşi vor aduce şi elevii contribuţia la sărbătoarea satului. Astfel, va avea loc un program artistic susţinut de Formaţia de Dansuri Populare a Şcolii Gimnaziale „Victor Popescu”, constând în trei suite de dansuri populare specifice zonei, suite cu care elevii au participat la concursuri naţionale şi judeţene, obţinând premii importante. Trupa de dans modern va veni în faţa cetăţenilor prezenţi la manifestări cu un colaj de dansuri din diferite zone ale lumii, iar câteva interprete de la cursul de canto popular vor întreţine atmosfera. Mai mult decât atât, administraţia locală din Fărcăşeşti a pregătit şi alte surprize. “Şcoala “Victor Popescu” are o echipă de dansuri care s-a pregătit la Căminul Cultural timp de 4 luni cu profesori de la Palatul Copiilor. O să aibă un program de circa 60 de minute. După aceea avem invitaţi ca solişti vocali pe Niculina Stoican, Eugenia Filip, Alexandra Bleaje, Diana Istudor, Delia Barbu, Marian Medregoniu, surorile Burlan acompaniaţi de formaţia Gore Burlan.  Serbarea se va încheia cu un foc de artificii”, a declarat Dănuţ Bălu, primarul comunei Fărcăşeşti.

Cei mai buni sportivi vor fi premiaţi

Tot astăzi, autorităţile locale vor premia cei mai buni sportivi ai comunei.

“Înainte de serbare ţinem competiţiile sportive ca să le putem premia în data festivităţii. Am avut competiţii sportive de fotbal, tenis de masă, şah, table. Oferim premii câştigătorilor de la aceste competiţii.  Pentru locul I acordăm un trening, locul II short cu tricou, locul III un rucsac şi pe fiecare competiţie: mingi, table, şah şi palete la tenis de masă”, a precizat primarul Dănuţ Bălu.

La aceste manifestări au fost invitate şi autorităţile judeţene.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: