Bălești: Zeci de persoane fac raze pulmonare gratuite

Zeci de gorjeni din Bălești și-au făcut raze, luni, gratuit. O echipă de specialiști de la Institutul Marius Nasta, din capitală, a venit în Gorj și va poposi în 11 localități. În comuna Bălești, s-au înscris deja circa 200 de doritori. Oamenii s-au bucurat că nu au mai așteptat săptămâni bune ca să fie programați la Târgu Jiu și nici n-au mai făcut drumul până în oraș.

Laboratorul mobil, dotat cu aparatură de radiologie și diagnostic molecular rapid a poposit, luni, în comuna Bălești. Aici va rămâne și marți. Zeci de localnici s-au înscris, cu ajutorul asistentelor comunitare, să facă aceste investigații gratuit.


„Este foarte bine pentru mine. Sunt femeie bătrână. Unde să mă duc? Am avut ceva probleme cu plămânii și de-asta mă bucur că pot să fac razele aici, în comună, și nu mai trebuie să mă programez la Policlinică, la Târgu Jiu”, a spus o femeie. „Este foarte simplu aici. Suntem oameni bătrâni și nu mai cheltuim banii să mergem în oraș, la spital și nici nu știu când am fi prins noiun loc liber ca să nu mai plătim radiografia”, a spus un alt localnic.

Programul de screening are loc la nivel național și este menit să depisteze bolnavii cu afecțiuni pulmonare. Edilul comunei, Mădălin Ungureanu, a anunțat că doritorii se pot înscrie pe listă cu ajutorul asistentelor comunitare: „Până pe 22 iunie, între orele 9 și 15, au loc aceste radiografii, în fața Primăriei Bălești, iar pe 23 și 24 iunie, în curtea Centrului Social din Cornești. Radiografiile sunt gratuite. Pentru programări, oamenii pot lua legătura cu asistentele medicale comunitare sau se pot prezenta direct la caravana mobilă”.


Caravana va asigura accesul facil, aproape de casă, la consultaţiile medicale puse la dispoziţie în cabinetul mobil după următorul program: Băleşti – 20 iunie, Runcu – 27 iunie, Godineşti – 4 iulie, Padeş – 7 iulie, Teleşti – 14 iulie, Negomir – 19 iulie, Plopşoru – 22 iulie, Brăneşti – 29 iulie, Hurezani – 3 august, Albeni – 5 august, Roşia de Amaradia – 10 august.

Vizualizări: 490

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: