Băleştiul a promovat în premieră în Liga a III-a. Devine  Internațional Pandurii?

Internaţional Băleşti a reuşit o performanţă istorică, trecând de barajul de promovare în Liga a III-a chiar la prima încercare. Sunt surse care vorbesc despre o viitoare echipă Internațional Pandurii, asta în cazul în care Pandurii Lignitul Târgu Jiu va intra în faliment. Dacă va rămâne Internațional Bălești, primarul din localitate, Mădălin Ungureanu, trebuie să găsească surse de finanțare,

Campioana Gorjului a câştigat sâmbătă, în deplasare, scor 3-1, în fața formației Tractorul Cetate, în returul barajului pentru promovarea în Liga 3. Gorjenii au deschis scorul încă din minutul 2, prin Ion Berescu, care a marcat din foarfecă de la 10 metri. Cu 10 minute înainte de pauză, Horia Şiitoianu l-a învins pe portarul doljean cu un șut la colțul lung. Cei de la Cetate au revenit în joc, după ce Dorel Stoica, fostul mijlocaş al naţionalei, a executat impecabil o lovitură liberă de la 25 metri. La pauză, gorjenii au intrat cu acest avantaj, pe care l-au consolidat în minutul 49. Berescu a scăpat singur pe contraatac și a marcat fără probleme. În ciuda încercărilor doljenilor de a reveni, gorjenii au ţinut de scor și astfel Internațional Bălești a promovat în al treilea eșalon al fotbalului românesc. Gorjenii s-au impus și în partida tur, de la Sadu, cu scorul 2-1.

„Avem nevoie de ajutor”

Promovarea într-un eşalon fotbalistic superior atrage după sine costuri suplimentare. Primarul comunei Băleşti recunoaşte că are nevoie de ajutor. „Ţinem echipa în Liga a 3-a, dar avem nevoie de ajutor. Suntem deschişi la discuţii legate de sponsorizări”, spune primarul din Băleşti, Mădălin Ungureanu.

După ce Pandurii trage să moară, tot mai multe voci din lumea sportului gorjean susţin că se ia în calcul înfiinţarea unui nou club, care să pornească chiar din Liga a III-a. Una din soluţii ar fi schimbarea denumirii echipei Internaţional Băleşti, în CS Pandurii Internaţional. Oficialii din Băleşti nu par să agreeze ideea. „Noi suntem echipa comunei Băleşti, alte discuţii sunt de prisos”, a declarat presei antrenorul Dan Vasilică.

Galerie foto


Vizualizări: 2,322

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: