Bancuri

Doi poliţişti ies la pândă să prindă infractorii care încalcă regulile de circulaţie. Văd pe unul care se apropie şi nu prea-şi ţinea direcţia, îl opresc. Cel de la volan, binevoitor şi bine dispus, încearcă să iasă din maşină, dar nu se putea ridica. Poliţistul îi zice:

- Ai băut?

- Da, am băut, îi răspunse el. Şi se pune pe povestit: Am fost la un botez. De dimineaţă am luat o ţuică fiartă, la prânz un aperitiv, apoi un vin alb, un vin roşu, şampanie şi un digestiv, încât abia mă mai ţin pe picioare. De aia am şi luat maşina. Poliţistul, mulţumit că l-a prins, îi zise:

- Suflă în balon!

La care beţivul, contrariat, îi răspunse:

- De ce?... Nu mă credeţi că am băut...?!

.........................................

Sir iese dimineaţa pe poarta vilei şi găseşte acolo un cerşetor zdrenţuros rău de tot. I se face milă de el şi se gândeşte să-i dea nişte bani.

- Ia, omule, trei lire să-şi cumperi ţigări.

- Mulţumesc, Sir, dar eu nu fumez.

- Hmmm, atunci ia cinci lire şi du-te să-ţi iei o sticlă de whisky.

- Mulţumesc, Sir, dar eu nu beau.

- Hmmm, atunci ia zece lire şi du-te şi tu la femei.

- Mulţumesc, Sir, dar eu nu merg la femei.

- Auzi, bă, ia 100 de lire şi du-te la nevastă-mea să vadă şi ea cum arată unu' care nu fumează, nu bea şi nu merge la femei.

.........................................

Şoarecele voia să treacă graniţa ilegal. Se duce la elefant:

- Elefantule, vreau să trec graniţa, nu mai suport regimul, mă bate Securitatea. Vreau o viaţă mai bună, nu mai vreau să stau cu 14 grade în casă şi să îmi asculte toţi convorbirile... Tu eşti mare, ascunde-mă şi pe mine undeva să trec şi eu.

Elefantul se gândeşte un pic şi-l bagă în buzunarul de la piept. Ajung ei la graniţă. Acolo vin grănicerii, îl controlează pe elefant cu detectorul de metale, totul e ok, îi purică valiza şi aia e ok, îl ia să-l pipăie pe corp, tac-tac-tac, ajung la buzunarul de la piept.

- Ce ai aici?

La care elefantul, bătându-se cu palmă pe piept, pe buzunar:

- Aici? Poza unui prieten!

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: