Bani de la Guvern pentru şcoala distrusă de incendiu

Primarul din Săcelu se uită lung după sprijin de la Guvern A fost adoptat un proiect de hotărâre la nivel judeţean pentru ca autorităţile din Săcelu să fie sprijinite cu bani din fondul de rezervă al Guvernului. Florin Jurebie aşteaptă acum un răspuns de la guvernanţi. Fără acest ajutor, şcoala arsă din Maghereşti va rămâne distrusă mult timp de acum înainte.

De 500 de mii de lei ar fi nevoie pentru ca şcoala să fie reabilitată. Din clădire nu au mai rămas decât zidurile din cauza unui incendiu produs la centrala şcolii. A ars acoperişul, apoi totul s-a prăbuşit. 

Copiii care mergeau la grădiniţă ori în clasele I-IV la şcoala din Maghereşti au fost transferaţi acum la şcoala din centrul comunei Săcelu. Edilul speră să primească banii necesari astfel încât să reconstruiască şcoala pentru că naveta este dificilă. Este lipsă de microbuze şcolare, şoferi şi fonduri. „Nu se pune problema restrângerii activităţii. Acea şcoală are 30 de copii. Distanţa este foarte mare. Cu siguranţă, aceasta trebuie refăcută”, a mai declarat Jurebie.

Din judeţul Dolj i s-a oferit primarului un microbuz şcolar, dar nu l-a putut accepta pentru că nu ar avea cine să-l conducă.

Vizualizări: 834

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: