Bani de la stat pentru ruinele campusului de la Bîrseşti

Primăria Târgu Jiu speră să termine lucrările la campusul şcolar de la Bîrseşti cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii. Lucrarea a demarat acum 10 ani, însă fondurile au fost sistate. La acest moment, gradul de realizare al investiţiei este de aproximativ 20%.

Lucrările de construcţie au început iniţial cu bani de la Ministerul Educaţiei. Fondurile au fost sistate, iar lucrările au fost întrerupte. Municipalitatea spune că a găsit o posibilitate pentru a le finaliza, în urma unor discuţii care s-au purtat la nivelul Ministerului Dezvoltării. „Din discuţiile pe care le-am avut cu reprezentanţii de la Compania Naţională de Investiţii, putem depune un proiect pentru a putea să finanţăm lucrările care au mai rămas de efectuat în campusul de la Bîrseşti”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Primăria a trebuit să actualizeze documentaţia veche. Campusul este compus din 5 construcţii: o clădire cu 10 săli de clasă care este la nivel fundaţii şi elevaţii, un internat a cărui construcţie a fost realizată la nivelul structurii şi utilităţilor, cantină realizată la nivelul structurii, sală de sport şi garsoniere pentru profesori, obiective la care nu au demarat însă lucrările.

Primăria are nevoie de 10 milioane de lei pentru a finaliza campusul. În 2008, lucrările au fost licitate şi câştigate de societatea Macofil din Bîrseşti. În mai 2009, pe fondul crizei, lucrările au fost sistate pentru că banii guvernamentali nu au mai fost alocaţi. Valoarea iniţială a proiectului a fost de 10,8 milioane lei. Locul a devenit între timp o ruină, iar în 2014, proiectul a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional, din fonduri europene, circa 15 milioane de lei, contribuţia primăriei fiind de 1,5 milioane lei. Lucrările au continuat pentru o vreme, fiind executate tot de Macofil, după care au fost sistate din nou. Primăria a pierdut banii şi chiar a trebuit să-i dea înapoi pe cei care îi cheltuise deja. „S-a reziliat contractul de finanţare pe fonduri europene, nu se putea încadra în termene”, a precizat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din Primăria Târgu Jiu.

Galerie foto


Vizualizări: 815

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: