Bani doar pentru liberali și trădători. Primar: Ciuma galbenă este prăpădul pe pământ

Rectificarea bugetară mult așteptată de primarii gorjeni i-a cam dezamăgit pe unii dintre ei. Sunt edili care nu au primit niciun leu de la Guvern, deși se confruntă cu probleme financiare. Primarul din Motru, Cosmin Morega, spune că nu este posibil așa ceva, fiind nevoit să amâne alte investiții, tocmai pentru faptul că în conturile instituției pe care o conduce nu a intrat nici măcar un ban. Mai dur este primarul din Peștișani, care spune că bani au ajuns doar la peneliști și la pesediștii care au susținut PSD în campanie. 

”Nu am primit nimic. Am solicitat în prima fază 98 de miliarde de lei vechi pentru UATAA pierderi induse și subvenție. Guvernul ne-a acordat doar 50 de miliarde în urmă cu o lună de zile. Apoi ne-au promis că la următoare rectificare de buget vor intra și restul banilor. Joi am primit o adresă în care să trimitem documentația necesară pentru a primi banii. Am trimis totul, iar cu toate acestea am primit nimic, adică zero. Asta arată clar că există un dezinteres față de guvernanți, mai ales pentru UATAA”, a spus Cosmin Morega.

Morega spune că a luat decizia de a sista alte plăți, tocmai pentru a face plățile către însoțitorii persoanelor cu handicap: ”Am rezolvat această problemă. Consider că salariile sunt prioritare, mai ales pentru aceste persoane. Am sistat alte plăți pentru a acorda aceste salarii”, a mai spus Morega.

Primarul spune că cea mai mare problemă va fi pentru UATAA Motru, afirmând că, dacă nu vor ajunge banii necesari, uzina va avea probleme mari în toamna anului viitor.

O altă primărie care se confruntă cu astfel de problemă este Peștișani. Primarul Cosmin Pigui spune că au fost alocați bani primăriilor liberale și trădătorilor PSD.

”Rectificarea s-a făcut ca și până acum. S-a făcut o campanie extraordinar de puternică împotriva ciumei roșii, vreau să vă spun că ciuma galbenă este prăpădul pe pământ. Tupeul și nesimțirea liberală nu au limite. Anul trecut pe această vreme Primăria Peștișani avea facturi neachitate de peste 4 miliarde de lei vechi. Ne-au solicitat la fel ca și în acest an, am făcut documentația, am anexat facturi. Așa a fost și anul acesta, au fost alocate sume primăriilor liberale și trădătorilor din PSD, cei care au votat ciuma galbenă la aceste ultime alegeri parlamentare. Noi aveam nevoie de puțin peste 2 miliarde de lei vechi”, a spus Cosmin Pigui, la Radio Infinit.

Deputatul liberal Dan Vîlceanu a explicat de ce majoritatea primăriilor conduse pe primari PNL au primit mai mulți bani: ”Este normal să fie primarii nemulțumiți, așa se întâmplă mereu. Atunci când se aloca sume din Fondul de Rezervă Bugetară  se iau în vedere toate alocările și cele de la Guvern și cele de la Consiliul Județean. Au mai fost alocări de bani, iar primarii au fost la fel de nemulțumiți, cei de la PSD. Nu am văzut aceeași atitudine atunci când Consiliul Județean a alocat sume  defalcate din TVA strict primarilor PSD.”, a spus Vîlceanu la Radio Infinit.

Cele mai multe fonduri au fost alocate municipiului Târgu-Jiu, fiind vorba despre  suma de 2.500.000 lei, Rovinari a primit 1.606.000 lei, iar Novaci 1.100.000 lei.

Vizualizări: 2,742

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: