Bani europeni cu miros de mucegai, la Muşeteşti

O sală de sport ridicată cu bani europeni a ajuns astăzi o ruină în care îşi desfăşoară şi acum orele de sport, sute de elevi. Plină de mucegai și mirosuri insuportabile, sala de sport nu a mai fost zugrăvită de ani de zile, profesorul de sport din localitate fiind singurul care i-a mai făcut mici reparații.

Sala de sport din comuna Mușetești a fost dată în folosință în anul 2004 însă acum e o ruină. Pereți plini de mucegai, dulapuri putrezite, găuri în tavan și în pereți. De asta au parte cei aproape 200 de elevi care își fac orele de sport în această încăpere. ”Eu am fost primul profesor de sport care am intrat în ea. Ea a fost pusă pe apă, pe un pământ humos, trebuia ridicată mai sus, dar nu s-a întâmplat așa. Cu timpul, apa și-a făcut rolul și a început să se degradeze”, a spus Cornel Breaz, profesor de sport la Mușetești. Profesorul povestește că el singur a zugrăvit sala de sport și i-a făcut reparații la acoperiș ca să nu mai plouă în ea. ”Din 2004 și până în prezent, sala de sport a fost zugrăvită o dată de mine, a fost înlocuită tabla pe acoperiș tot de mine. Din păcate, acoperișul fiind din pandișpanuri, soarele a distrus acoperișul și plouă și acum în ea”, a spus Cornel Breaz, profesor de sport.

Inundată

Atât actuala conducere a primăriei cât și cei care desfășoară zilnic activitate acolo arată cu degetul spre fosta conducere a primăriei care a luat decizia ca această sală de sport să fie construită pe un teren mlăștinos. ”Acum un an de zile, sala de sport a fost inundată complet, a fost apă de 40 de cm. De atunci, a început să se distrugă ușor ușor. În tot acest timp, sala a fost folosită de copii pe tot parcursul anului școlar, avem competiții la care participăm și pe care le ținem în sala de sport”, a precizat Cornel Breaz, profesor de sport la Mușetești. Sala de sport a fost în 2004 o investiție de zeci de mii de euro însă calitatea lucrărilor a lăsat foarte mult de dorit iar astăzi nimeni nu mai poate fi tras la răspundere pentru condițiile în care învață sute de elevi.

Galerie foto




Vizualizări: 2,468

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: