Se muncește la Bălești. Ce lucrări se efectuează în această perioadă!

Noul primar al comunei Bălești, Mădălin Ungureanu, este hotărât să schimbe fața comunei. A demarat un amplu program de reparații capitale pe drumurile din comună, vrea să înlocuiască sistemul de iluminat cu unul pe bază de LED-uri, să construiască un after school, să asigure apă pentru cetățenii satelor în care nu existe rețea dar și să dea startul lucrărilor de canalizare în mai multe zone. Multe dintre aceste proiecte și-a propus să le finalizeze chiar anul acesta.  

  

Administrația locală din Bălești a demarat în această perioadă o acțiune care vizează decolmatarea canalelor de irigare folosite de fermierii din satele Stolojani, Cornești și Tălpășești. Autoritățile vor astfel să le asigure cetățenilor sursa de apă din râul Jaleș, pentru irigarea zarzavaturilor. Acțiunea este efectuată cu un excavator șenilat închiriat de primărie și va fi încheiată luna această. Tot în această perioadă, primarul Mădălin Ungureanu a mobilizat asistații social din comună pentru a defrișa și decolmata pârâul Rasova, în zona satului Ceauru, pe o rază de 1.5 km. Lucrarea este în desfășurare. Tot în această perioadă toate drumurile degradate din localitate au fost supuse unui amplu program de reparații. "Este vorba de reparații capitale pe infrastructura drumurilor în satele Bălești, Tămășești, Ceauru. Asta înseamnă decaparea asfaltului deteriorat și înlocuirea acestuia cu strat nou. Este vorba de niște tăieturi, frumos realizate, nu cum suntem obișnuiți, când plouă să torni o găleată de asfalt. Investiția se realizează din fonduri exclusiv de la bugetul local. Lucrările le realizăm cu societatea noastră. Materialul l-am achiziționat de la Edilitara, pe bază de contract", a declarat Mădălin Ungureanu, primarul ales al comunei Bălești.

Lucrări de asfaltare

În prezent sunt executate și lucrări de asfaltare a drumului Bălești- Rasova, pe care autoritățile și-au propus să le finalizeze până în noiembrie. Primăria vrea să consolideze și zona unde s-a produs alunecarea de teren, care nu a fost prinsă în proiectul pentru care autoritățile au obținut fonduri guvernamentale.     

Administrația locală continuă și demersurile pentru forarea unui puț în satul Rasova. Va fi al cincilea și va asigura cantitatea necesară pentru alimentarea cu apă a întregului sat. Investiția urmează să fie finalizată tot până în luna noiembrie.

La mijlocul lunii august vor demara lucrările de realizare a rețelei de canalizare în satul Ceauru și Bălești dar și cele de asfaltare a drumului din Găvănești, inclusiv partea de legătură cu satul Stolojani. Autoritățile locale nu au uitat nici de cetățenii din Ceauru care locuiesc în zona Clean pe care vor să o asfalteze. Totodată, va fi amenajată o alee pietonală în cimitirul din Bălești, va fi asfaltat un drum pe lângă biserica din Tălpășești și va fi realizată o altă alee pietonală la cimitirul din satul Stolojani.       

Demersuri pentru realizarea unui after school

Administrația locală se pregătește să dea startul lucrărilor de construcție pentru un after school în satul Bălești, acolo unde a funcționat fostul dispensar. Autoritățile locale lucrează în prezent la realizarea proiectului tehnic. Banii vor fi asiguraţi din bugetul local iar dotările necesare vor fi achiziționate din fonduri europene pentru care primăria a primit finanțare.     

Noul primar de la Bălești vrea să înlocuiască și sistemul de iluminat stradal. Prin această investiție vor fi reduse substanțial costurile primăriei la facturile de energie electrică. "Vom demara lucrări pentru înlocuirea iluminatului public în toată comuna. Va fi înlocuit cu unul pe bază de LED-uri. Ne va costa în jur de 340.000 lei dar nu va fi simțit pentru că se va ieftini factura la curent care pe an ne costa undeva la 150.000 lei și făcând această investiție factura se va reduce la 50.000 lei. Noua instalație o vom plăti în rate, timp de 3 ani", a mai spus primarul comunei Bălești. Cetățenii din localitate nu plătesc o taxă pentru iluminatul stradal.

     

Vizualizări: 5,207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: