Investiții la Văgiulești pentru asigurarea apei pentru cetățeni

Administrația locală din Văgiulești a fost nevoită să achiziționeze o nouă pompă pentru sistemul de alimentare cu apă a satelor Murgilești și Covrigi. Asta după ce pompa existentă s-a defectat deoarece a fost suprasolicitată de către cetățeni. Autoritățile locale speră că sistemul de alimentare cu apă va fi rapid repus în funcțiune.

Investiția privind sistemul de apă din satele Murgilești și Covrigi din comuna Văgiulești este aproape de finalizare. Lucrările au fost întârziate de o alunecare de teren, care a avut loc în primăvara lui 2015, ce a fost remediată anul acesta de autoritățile locale, cu eforturi majore de la bugetul local. Pentru efectuarea testelor pe rețea, o parte din cetățenii au fost branșați și au primit apă gratuit până în luna iunie. Deoarece au abuzat de această apă, folosind-o chiar și pentru a uda grădinile, sistemul s-a defectat, astfel că administrația locală s-a văzut nevoită să achiziționeze o nouă pompă. Pentru asta a fost nevoie de o nouă alocare de bani dintr-un bugetul local care este și așa modest. Autoritățile spun că nu puteau lăsa investiția să se degradeze. "Acum s-a comandat o nouă pompă, cea veche nu a mai funcționat și așteptăm să ajungă, să o montăm și să o punem în funcțiune. Oamenii au udat în neștire, nu au realizat faptul că apa este pentru uz menajer, nu pentru udat grădinile și s-a defectat pompa. Am comandat una nouă, care nu este ieftină, mai ales la ce buget are primăria. Sperăm să ajungă până la sfârșitul săptămânii să remediem această problemă. Interesul nostru este să dăm drumul la apă", a declarat Andreea Mișcodan, viceprimarul comunei Văgiulești.     

Autoritățile locale din Văgiulești vor trece și la montarea de apometre, astfel încât fiecare gospodărie din satele Murgilești și Covrigi branșată la rețea să plătească pentru apa consumată. 

Vizualizări: 378

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: