Referendum la Motru. Când va avea loc!

Primarul ales al municipiului Motru, Gigel Jianu, vrea să organizeze un referendum la Motru în vederea schimbării rangului localității, de la municipiu la oraș. Referendumul ar urma să aibă loc în acelaşi timp cu alegerile parlamentare, în decembrie.

Cel puțin asta este dorința primarului Jianu, care a explicat că organizarea celor două acțiuni în paralel nu ar mai presupune cheltuieli financiare în plus din bugetul local al municipiului Motru pentru organizarea secțiilor de votare. "Eu am venit în campania electorală cu măsura schimbării rangului localității de la municipiu la oraș. Printre alte avantaje pentru localitate este și o anumită reducere de taxe și impozite. Pentru asta vreau să inițiez un referendum, se parcurg niște etape. Durează aproximativ doi ani, doi ani și jumătate până intră în vigoare. Va fi un referendum pe care nu o să îl organizeze separat ca să ne coste în plus. Va fi o dată cu alegerile parlamentare", a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.    

Până la finalizarea procedurilor pentru schimbarea rangului localității primarul intenționează să reducă și taxele și impozitele la clădiri și terenuri pentru agenții economici care fac noi angajări. Și asta încă de la 1 ianuarie 2017. Din calculele primarului, la un leu scutit agenților economici se vor întoarce alți trei lei la bugetul local, prin noile angajări făcute de către societățile din zonă. Pentru aceste scutiri mai sunt nevoie de niște avize însă proiectul va fi supus aprobării în ședinţa ordinară de luna aceasta.

Vizualizări: 8,604

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: