Bani europeni pentru anveloparea blocurilor din Rovinari

Peste 30 de blocuri din orașul Rovinari urmează să fie anvelopate cu bani europeni și din bugetul local. Autoritățile au reușit să mai atragă sume pentru același scop și până acum. La alte cinci blocuri s-a lucrat în acest an. Printr-un proiect similar, va fi reabilitată energetic și clădirea în care funcționează primăria.

Prin Programul Operațional Regional, Primăria Rovinari speră să obțină bani suficienți ca să poată anvelopa 36 de blocuri din oraș. „Avem 36 de blocuri depuse pe POR. Proiectul este eligibil, a trecut. Depunerea est de 200%. Sperăm ca noul Guvern să vadă că sunt axe care nu și-au atins obiectivul, să mute banii pe alte axe și să luăm aceste blocuri, să le putem anvelopa. Avem un bloc de locuințe sociale la care lucrăm deja. Avem primăria și, în două săptămâni, ne apucăm de lucru. Am luat și acolo 28 de miliarde de lei vechi. Am avut o grădiniță, tot pe eficientizare, vreo 14 miliarde de lei vechi. Am terminat-o deja”, a explicat primarul Robert Filip.

Puțini sunt locuitorii care vor scoate bani din buzunar pentru reabilitarea blocurilor în care locuiesc. „Ce a fost mai greu, să facem asociație, să ne întâlnim cu ei, să actualizăm proiectele. Dacă omul depășește 2.000 și ceva de lei pe cap de locuitor va plăti. Dacă nu depășește, nu va plăti contribuția. Nu sunt foarte mulți care depășesc. Vor fi fonduri europene și o parte de la primărie. Avem deja 5 blocuri care se vor închide acum. Am avut un constructor mai neserios și a întârziat un pic”, a mai adăugat primarul, la Tele3.

Vizualizări: 1,802

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: