Bani mai mulți pentru șantierele și-așa pustiite din Târgu Jiu

Constructorii care au câștigat lucrări în Târgu Jiu vor primi bani în plus ca să le și termine. Peste 20% din valoarea stabilită inițial. Motivul? Au crescut substanțial prețurile materialelor de construcții, așa că autoritățile au cerut sprijin de la Guvern. Unii constructori chiar amenințau că vor bloca lucrările dacă nu vor primi mai mulți bani. Asta în condițiile în care multe dintre șantierele deschise pe raza municipiului ar fi trebuit să fie închise și lucrările finalizate cu mult înainte să explodeze prețurile în construcții.

Și anul trecut, constructorii au mai primit bani în plus. Atunci, din cauza pandemiei. În acest an, din cauza prețurilor foarte mari la materialele de construcții.   

Unele firme vor încasa bani să termine lucrările pe care ar fi trebuit să le finalizeze de ani buni. Nu este un secret pentru niciun târgujian că, de exemplu, centura municipiului, care trebuia finalizată în anul 2016 încă nu este gata în 2022. Promisiuni au fost multe, dar ritmul în care se lucrează lasă mult de dorit.

Dacă ar fi fost gata la timp, statul n-ar mai fi ajuns să dea bani în plus firmelor care doar au tărăgănat lucrările ani de zile. Constructorii au plusat de fiecare dată când s-a ivit ocazia. Și este doar un exemplu.

Pe Calea Eroilor, din Târgu Jiu, un alt șantier căruia nu-i mai vedem capătul. Primele lucrări ar fi trebuit să fie gata de anul trecut. Dar n-au fost. Sunt departe de a fi gata și la această dată. Dar și în acest caz, constructorul va primi mai mulți bani ca să continue investiția. Bani în plus pentru toate lucrările din municipiu vor veni tot din conturile statului.

„Mulți constructori se aprovizionau cu materie primă din zona Ucrainei. Acum s-au reorientat. Acea ordonanță vine cu modificări de tarife pentru toate lucrările. 99% din lucrările de investiții se blocau. Acesta era riscul care ne păștea. Acum îi putem liniști pe constructorii de pe șantierele din municipiul Târgu Jiu. Este o creștere de 21,5% pe toate lucrările evaluate anterior. O creștere binevenită și corectă”, a spus primarul Marcel Romanescu, într-o emisiune la Radio Infinit.

În total, Guvernul va aloca 1,77 miliarde de lei care vor ajunge la firmele de construcții care se ocupă de lucrări publice, șantiere deschise de primării ori consilii județene.

Vizualizări: 857

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: