Primar: Nu mai ai cu cine să lucrezi

S-a subțiat lista gorjenilor care primesc ajutor social. În comuna Telești, de exemplu, în urmă cu 15 ani, erau câteva sute de persoane. Acum beneficiarii pot fi numărați pe degete. Sunt atât de puțini încât cei de la primărie nici nu pot acoperi cu ei serviciile efectuate până acum câțiva ani. “Nu mai ai cu cine să lucrezi”, a spus primarul Romulus Bîldea.

Autoritățile au explicat că acum mai au doar câțiva localnici care încasează ajutorul oferit de stat. „Din fericire, avem foarte puțini șomeri. Am prins perioade când erau mulți oameni fără loc de muncă. Au fost la 416, acum 15 ani, 300 de persoane la ajutorul social. Aveam sute de dosare. Acum mai sunt doar câteva persoane. Nu mai ai cu cine să lucrezi”, a declarat primarul din Telești.

Mulți localnici muncesc fie în străinătate, fie în alte județe, dar revin des în comună și investesc permanent în gospodării. „Sunt foarte puține persoane fără loc de muncă. Ori au plecat în străinătate și câștigă bani, vin și construiesc aici locuințe. În zonă, s-au deschis locuri de muncă. Și oamenii mai lucrează la Rovinari, în Târgu Jiu. fiecare pleacă unde câștigă mai bine. Sunt oameni care pleacă în București, Timișoara, dar se reîntorc. Au aici domiciliul”, a mai spus primarul Romulus Bîldea.

Vizualizări: 1,470

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: