Bani mai puțini de la CEO pentru o primărie din Gorj

Situația financiară a Primăriei Motru este îngreunată de Complexul Energetic Oltenia, care de trei luni a virat numai 10% din sumele lunare rezultate din cotele defalcate care ajungeau în conturile primăriei. Din acest motiv, mai multe proiecte ale municipalității sunt îngreunate, iar primarul Cosmin Morega este decis să discute cu mai-marii de la CEO despre această problemă.

Lunar, în conturile Primăriei Motru intrau de la Complexul Energetic Oltenia în jur de 500.000 de lei, lucru care nu se mai întâmplă de la începutul acestui an. ”Avem mari probleme în ceea ce privește sumele care ne erau repartizate din cotele defalcate de la Complexul Energetic Oltenia. Nu știm ce se întâmplă, pentru că nu ni s-a dat nicio explicație de ce de trei luni de zile primim numai 10%. Înainte ne virau lunar cam 450.000 de lei sau chiar 500.000 de lei, iar acum ne-au dat 45.000 de lei. Vorbim de trei luni consecutive și nu avem nicio explicație. Poate au plătit certificatele verzi, că investiții în minerit nu au făcut. Este clar că au probleme financiare, dar după jumătatea lunii voi merge să discut cu cei din conducerea CEO”, a declarat Cosmin Morega.

Primarul din Motru recunoaște că o parte din investițiile pe care le avea programate pentru anul acesta sunt afectate. „Este clar că această situație ne afectează activitatea UAT-ului. Acești bani ne erau necesari pentru investițiile pe care le avem în derulare și ne bazam foarte mult pe ei pentru amenajarea și înfrumusețarea orașului. Și de la Consiliul Județean am primit numai 1.200.000 de lei și speram la mai mult”, a mai spus Cosmin Morega.

Vizualizări: 1,966

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: