Primar: O să mărim tarifele, pentru că nu avem variante

Problema gunoiului este departe de a fi soluționată și continuă să le dea bătăi de cap primarilor din județul Gorj. Edilii au tot sperat că se va reveni asupra deciziei care a închis depozitul de la Târgu-Jiu și se pot aduce deșeurile aici, lucru care nu s-a întâmplat. Pentru că transportul la depozitul de la Severin este aproape dublu, creșterea tarifelor bate la ușă.

Primarul din comuna Aninoasa se numără printre cei care trebuie să ia o decizie în acest sens. Nu are prea multe variante pentru a rezolva problema gunoaielor din localitate și trebuie să o aleagă pe cea mai bună. ”Este o problemă destul de delicată, mai ales că nu știm cât timp va sta închis depozitul de la Târgu-Jiu. Operatorul care colectează gunoiul din comună m-a înștiințat că nu mai poate ridica și transporta gunoiul la Severin cu prețul actual. Ca să mărim tarifele trebuie să facem acest lucru cu o hotărâre de Consiliu Local. Am mai avea o situație de compromis pentru a nu împovăra cetățenii cu prețuri mai mari, să se colecteze gunoiul o dată la două săptămâni și nu săptămânal, cum se întâmplă acum. Suntem într-o situație nefericită și trebuie să luăm cea mai bună decizie”, a declarat Ilie Petroi, primarul din comuna Aninoasa.

Autoritățile locale din comuna Cătunele au decis deja să mărească tarifele. Prețul va fi dublu. „O să mărim tarifele pentru că nu avem variante. Transportul gunoiului la Severin s-a dublat. Noi acum avem 2 lei de persoană pe lună și va fi undeva la patru lei pe lună de persoană. Nu avem altă variantă”, a declarat Florinel Țuilă, primarul din Cătunele.

Nici la Motru situația nu este una tocmai bună în ceea ce privește ridicarea gunoiului. Dacă situația va persista, cel mai probabil și aici se va umbla la tarife. ”Eu nu sunt pentru creșterea tarifelor la cetățeni și de aceea nici nu mă grăbesc să iau o decizie în acest sens. O să aștept să văd ce se întâmplă. Poate se rezolvă situația mai repede și putem să transportăm gunoiul la depozitul de la Târgu-Jiu. Deocamdată nu mi-a venit nicio solicitare de la direcție pentru mărirea prețului, dar pentru că tarifele sunt foarte mari, nu putem merge așa la nesfârșit pentru că ar însemna blocaj economic”, a declarat Cosmin Morega.

Vizualizări: 2,106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: