Opt ore de muncă, prea lungi pentru unii bugetari: N-au mai rezistat și au plecat

Au plecat de la primărie pentru că li s-a părut prea greu de respectat programul de lucru. S-a întâmplat la Primăria Bolboși, unde actualul primar le-a impus funcționarilor să respecte programul de opt ore și să nu mai lipsească de la birou nemotivat. Unii dintre ei au început să se transfere la alte primării ori să iasă la pensie anticipat. N-au rezistat. Sunt supărați, a reacționat primarul Viorel Rotaru.

Circa 20 de angajați număra Primăria Bolboși până în urmă cu patru luni. Cu timpul însă, câțiva dintre ei au renunțat la serviciu nemulțumiți că primarul le-a impus să respecte cu strictețe programul de lucru, de la 8 la 16. „N-au rezistat. Sunt suparati. Unii au plecat deja. A fost un domn la Serviciul Agricol care a cerut pensionarea anticipată. La  fel si femeia de serviciu. Mai este și doamna secretara, care a plecat la altă primărie”, a spus primarul din Bolboși, Viorel Rotaru.

Primarul a adăugat că nu a cerut nimic imposibil de respectat, doar ca toți angajații să respecte programul de lucru. „Nu am impus eu un program de nebun. Este programul normal. De la 8, la 16. Mulți obișnuiau să întârzie dimineata și să plece si mai devreme apoi. Ca la scoala, știți cum e, copilul care nu venea la prima oră ar fi vrut sa plece si la ultima. Cine s-a învoit luni, s-a învoit toată săptămâna sau toată luna, urmărea să se învoiască tot anul. Sunt lucruri pe care le înțeleg. Când au probleme, înțeleg, îi învoiesc dacă e cazul, dar să nu abuzăm. Suntem puși aici în slujba cetățeanului și el trebuie să ne găsească la birou când are nevoie de noi”, a mai spus Rotaru.

Localnicilor nu le este străină situația. „Mi s-a întâmplat de multe ori să mă duc la primărie și să nu găsesc omul cu care aveam treabă. Ba nu era, ba era biroul închis. Trebuia să ne întoarcem în altă zi. De câteva luni, ne primesc altfel”, a spus o femeie. „Cred că și fostul primar greșea, că era prea bun cu ei. Le permitea și ei profitau. Erau oameni pe care nu îi găseai cu zilele prin primărie. Aveai nevoie de ei, dar nu aveai de unde să-i iei. Cum toți muncim și stăm la program, mi se pare normal să stea și ei mai ales că sunt plătiți din bani publici”, a mai spus un localnic.

Vizualizări: 6,867

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: