Bani pentru o investiţie la UATAA. Care sunt beneficiile!

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru (UATAA) a obținut o finanțare substanțială de la Ministerul Dezvoltării pentru achiziția unui nou cazan. Este vorba de un cazan pe gaze ce va fi folosit pentru a produce apa caldă pentru municipiul Motru. Rămâne de văzut dacă și primăria va avea banii necesari pentru cofinanţarea acestei investiții. 

După această investiţie Uzina de Termoficare de la Motru vor scădea costurile de producere a apei calde și nu vor mai fi probleme legate de poluarea mediului înconjurător. Acest tip de cazan poluează mult mai puțin decât cele existente, care folosesc ca materie primă pentru producerea de apă caldă lignitul. Miercuri, 27 iulie, a fost publicată în Monitorul Oficial decizia Ministerului Dezvoltării pentru finanţarea. "A fost aprobată cererea primăriei de finanțare a lucrărilor de achiziție, montaj și punere în funcțiune a unui cazan de apă caldă. Valoarea aprobată de stat este de 371.542 lei, la care se asigură contribuția Consiliului Local, aprobată în bugetul anului 2016, de 200.000 lei, lucrări care vor fi demarate după licitația pe care o va ține primăria Motru", a declarat Eugen Corcoață, administratorul special al UATAA Motru.           

În perioada de iarnă, când uzina va trebui să producă și agent termic, și nu doar apă caldă pentru locuitorii din Motru, va fi folosită tot centrala cea veche, pe bază de cărbune.

Reprezentanții UATAA Motru speră ca investiția să fie demarată în toamna acestui an, astfel încât cazanul pe gaze să fie funcțional din luna aprilie a anului 2017.

AMENDĂ

Încă din luna martie UATAA Motru funcționează fără autorizație de mediu. Cea veche a expirat iar conducerea unității a demarat procedurile pentru obținerea altei autorizații. Uzina a şi fost sancţionată de Garda de Mediu Gorj pentru lipsa autorizației însă cei de la UATAA au câștigat în instanță și nu vor trebui să dea cei 60.0000 de lei, cât a fost amenda.    

Vizualizări: 720

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: