„Antivirus” pe fir de oțel, în Baia de Fier

Drumețiile ar putea fi permise din 15 mai, dar în grupuri de câte trei persoane. Pe lângă salvamontiștii care refac traseele montane în această perioadă, se fac pregătiri pe munte și de reprezentanții cluburilor montante din județul Gorj.

În Baia de Fier, au fost realizate două noi trasee de via ferrata care așteaptă să fie explorate de amatorii de senzații tari. Acestea au fost denumite sugestiv – “Virus” și „Antivirus”, fiind puse la punct chiar în perioada stării de urgență.

„S-au deschis oficial inca doua trasee de via ferrata in zona Baia de Fier - Polovragi. Disponibile in noul sezon vor fi 13. Dupa montarea placii de identitate s-au parcurs traseele in regim turist pentru a identifica eventualele deficiente. Traseul Virus este de grad B (2 din 5), iar traseul Antivurs este de grad C (3 din 5). Antivirus include si o mica pestera descoperita cu ocazia amenajarii traseului”, au anunțat reprezentanții Clubului Montan White Wolf din Baia de Fier.

Când vor fi permise escaladările, 13 trasee de via ferrata așteaptă turiștii în zona Baia de Fier. Din 15 mai, drumețiile pe munte vor fi permise, dar regula este ca acestea să fie făcute de grupuri de cel mult trei persoane.

Galerie foto



Vizualizări: 2,372

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: