Și divorțurile s-au scumpit în România!

Cei care vor să divorțeze trebuie să se gândească mai bine de acum înainte pentru că divorțul este mai costisitor începând de luna aceasta. Cei care mai au și copii minori, trebuie să scoată o mică avere din buzunar. 

Ministrul Justiției a dat Ordinul nr. 177/C/2024 pentru aprobarea Normelor privind tarifele de onorarii minimale pentru servicii prestate de notarii publici. De la data de 26 ianuarie, actul a intrat în vigoare iar prețurile pe care le cer notarii au crescut deja.

Potrivit datelor stabilite prin ordinul de ministru, o cerere de divorț costă 750 de lei în situația în care partenerii nu au copii minori. În caz contrar, prețul pleacă de la 1.200 de lei iar la calcul se adaugă și suma necesară pentru legalizarea copiilor pentru certificatele de naștere a celor doi soți și a certificatului de căsătorie iar la 

sumele menționate, se adaugă și TVA de 19%. În condițiile în care nu se poate divorța de comun acord, va fi nevoie și de avocați și procese care vor fi mult mai costisitoare.

La notar, cei doi trebuie să fie de acord cu privire la: numele pe care îl vor purta după despărțire; cui îi vor rămâne copiii și în ce condiții; ce procedură se va aplica pentru minori; programul de vizită pe care îl vor avea minorii și pensia alimentară, dacă este cazul de copii minori sau în facultate.

Vizualizări: 1,478

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: