Bani pentru şomajul tehnic de la UM Sadu

Veste mult aşteptată pentru salariaţii Uzinei Mecanice Sadu. Muncitorii îşi vor primi banii pentru perioada în care s-au aflat în şomaj tehnic. Fiecare salariat are de recuperat peste o mie de lei.

Peste 100 de salariaţi ai UM Sadu au protestat la sfârşitul lunii aprilie, timp de 2 zile, nemulţumiţi de faptul că nu şi-au mai primit salariile întregi încă din luna decembrie 2017. Salariaţii uzinei au de recuperat sume importante de bani pentru zilele în care s-au aflat în şomaj tehnic în primele 4 luni ale anului, perioadă în care nu au stat acasă, ci au muncit în unitate, dar la alte activităţi decât cele uzuale.

Directorul interimar al uzinei, Ilie Lăudat, spune că situaţia s-a deblocat şi că salariaţii îşi vor primi banii aferenţi perioadelor de şomaj tehnic. „A apărut vineri ordonanţa în Monitorul Oficial, că ne înscrie de drept în registrul operatorilor care lucrează pentru industria de apărare. S-a aprobat în şedinţa de Guvern de miercuri. Asta însemnă că s-a deblocat situaţia în care ne aflam, de a nu putea primi banii pe perioada de şomaj tehnic. Salariaţii o să primească banii. Până acum nu puteam să primim banii, pentru că nu eram înscrişi în acel registru”, a declarat Ilie Lăudat.

Lucrează pe trei schimburi

Acum, cei aproape 900 de salariaţi ai uzinei au toate motivele să-şi desfăşoare activitatea conform planului. Şi au de muncă, spune conducerea UM Sadu. Unitatea are contracte ce acoperă activitatea de producţie de armament până la sfârşitul anului. Mai mult decât atât, în ultima lună au fost aduşi câteva zeci de noi angajaţi, iar pe anumite sectoare de activitate s-a trecut la lucrul pe trei schimburi. „Mai avem vreo 860 de angajaţi. Noi am angajat 42 de muncitori pe meserii de maşinist şi pirotehnist, care au acea calificare. Din foştii pirotehnişti am angajat 15 şi ceilalţi sunt maşinişti, reglori. N-am angajat muncitori deloc anul acesta şi au tot plecat la pensie, de aceea am făcut atât de multe angajări”, a conchis directorul interimar al UM Sadu.

Vizualizări: 1,334

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: