Grevistul foamei de la CEO, cel mai bine plătit sudor

Complexul Energetic Oltenia arată într-un comunicat că salariatul care a făcut greva foamei, fiind nemulţumit de clasele de salarizare primite la armonizare, avea cel mai mare salariu dintre sudorii Direcţiei Miniere. Este vorba despre Mihai Nanu, care a protestat timp de două zile la sediul companiei. „Făcând comparaţie cu salariaţii aflaţi pe posturi similare de sudor (comparaţia cu alte categorii de activităţi nu se justifică), în urma propunerii făcute de administraţie, angajatul ar fi deţinut cel mai mare nivel de salarizare dintr-un număr total de 149 de sudori din cadrul Direcţiei Miniere a CE Oltenia”, arată CE Oltenia.

Compania susţine că va continua discuţiile cu Mihai Nanu, dar îi reproşează faptul că a recurs la o acţiune extremă de protest fără a avea discuţii prealabile cu conducerea companiei cu privire la solicitările pe care le are. „Armonizarea salarială s-a aplicat cu precădere salariaţilor cu clase mici, aşa cum s-a stabilit de comun acord cu partenerii sociali. După o perioadă de câţiva ani cu reduceri salariale masive, armonizarea salarială din acest an nu se poate materializa prin acordarea tuturor angajaţilor a claselor maxime din grila de salarizare”, se mai arată în comunicatul companiei.

CE Oltenia arată că salarizarea personalului se face şi în funcţie de pregătire, complexitatea activităţilor efectuate şi volumul acestora. „Spre exemplu, la Cariera Rovinari, activitatea este redusă datorită epuizării rezervelor de cărbune, ceea ce a determinat reducerea numărului de utilaje şi a volumului lucrărilor mecanice desfăşurate în această subunitate a companiei”, explică societatea prin comunicatul de presă. (A.A.)

Vizualizări: 4,559

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: