„Banii de liceu”, recuperaţi de la elevii cu absenţe

Un raport al Curţii de Conturi scoate în evidenţă nereguli grave depistate la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj în perioada 2013. Astfel, inspectorii Curţii de Conturi au depistat că ISJ Gorj a stabilit plăţi necuvenite în sumă totală de 97.000 lei deoarece unii elevi care, deşi se încadrau în condiţiile de acordare a bursei sociale din programul „Bani de liceu” din punct de vedere al venitului lunar brut pe membru de familie, pe parcursul anului  şcolar nu au mai îndeplinit condiţiile de acordare, deoarece au înregistrat peste 20 de ore de absenţe nejustificate sau au obţinut sub nota 7 la purtare. Inspectoratul Şcolar Judeţean a uitat însă să taie elevilor această bursă socială sau să revizuiască cuantumul lunar.

Tot în raportul Curţii de Conturi se arată că ISJ Gorj a distribuit pachete de rechizite şcolare în valoare de 81.000 lei fără ca dosarele să fie complete.

Nereguli au fost depistate şi în cazul profesorilor care au corectat lucrările de bacalaureat sau evaluare naţională. Curtea de Conturi a decis că ISJ Gorj a plătit necuvenit suma de 89.000 lei ca drepturi acordate profesorilor evaluatori care au făcut parte din comisiile de bacalaureat şi din cele de evaluare naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a, în anul  şcolar 2012-2013. Aceste plăţi necuvenite au rezultat în urma confruntării numărului de lucrări corectate de către fiecare profesor evaluator, rezultat din borderourile de evaluare, cu numărul lucrărilor corectate înscris în adeverinţele care au stat la baza solicitării fondurilor de la ISJ Gorj. (C.N.)

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: