Banii promişi primăriilor nu au ajuns la destinaţie

Autorităţile locale promit de săptămâni bune că problema plăţii salariilor însoţitorilor persoanelor cu handicap va fi rezolvată. Zilele trec, iar cei angajaţi pe post de însoţitori îşi pierd răbdarea. Primarii nu mai ştiu ce să le spună, pentru că la rândul lor sunt minţiţi de guvern.

La Samarineşti, însoţitorii nu şi-au mai luat salariile din iulie. Datoriile au ajuns la 700 de milioane de lei vechi şi cresc de la o lună la alta. Întrebat ce are de gând să facă dacă nu primeşte banii de la guvern, primarul Marian Ardeiu a spus că nu are soluţii: „Nici nu vreau să mă gândesc. Nu există altă soluţie”.

La Logreşti, însoţitorii persoanelor cu handicap sunt neplătiţi din septembrie. Ar fi nevoie de 600 de milioane de lei vechi pentru a ajunge la zi. La Tismana, sunt trei luni restante. Şi tot aşa, de la o localitate la alta, astfel că la nivel de judeţ, datoriile statului către însoţitorii persoanelor cu handicap sunt de ordinul zecilor de miliarde de lei.

Primarii au făcut liste cu necesarul

Primarii gorjeni au început să pună pe hârtie toate nevoile pe care le au, în speranţa unei rectificări bugetare. Vineri a fost termenul limită în care aceştia le puteau depune la Consiliul Judeţean Gorj. „Este vorba de situaţia cu arieratele, adică datoriile mai vechi de 90 de zile. De luni vom centraliza toate aceste cereri”, a spus Mădălina Ciolocoi, vicepreşedinte CJ Gorj.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: