Banţa a băgat-o în boală pe fosta secretară a lui Bejat

Actualul prefect al judeţului nu a renunţat încă la ideea de a nu-i mai vedea pe holurile instituţiei pe acei angajaţi care provin din perioada lui Ştefan Popescu Bejat şi care nu au trecut de partea cealaltă a baricadei. Hermina Mareş, fosta secretară a fostului prefect, este în concediu medical de peste două luni de zile, după ce i s-a făcut vânt de la cabinetul 1 la cabinetul 2, la cel al subprefecţilor.

Problemele mai vechi de sănătate pe care aceasta le avea s-au agravat în contextul discuţiilor purtate cu noul şef care nu o mai vroia în preajma sa. După ce a fost înlocuită, Banţa şi-a întinerit echipa cu fete care nu mai călcaseră în viaţa lor prin Prefectură şi care mai au multe de învăţat până să îşi dea seama cu ce se mănâncă o asemenea slujbă. Ieri Banţa a spus de câte zile se află în concediu medical fosta secretară, dar nu a suflat o vorbă despre discuţiile tensionate pe care le-a avut uneori cu aceasta.

Prefectul a revenit ieri cu declaraţii şi despre Ioana Călinescu, „şefa de la administrativ”, despre care a menţionat că este cercetată şi de Parchet, dar şi de Direcţia Generală Anticorupţie, pentru că este funcţionar public în cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative. Călinescu este în concediu până la începutul lui decembrie, adică până după alegeri, când, cel mai probabil, speră ca la revenirea la Prefectură să găsească un alt şef sau tot pe actualul, dar cu bagajele făcute. Banţa spune că DGA o anchetează pe aceasta pentru că i-a forţat pe unii primari la alegerile locale să o includă în componenţa mai multor comisii electorale, unde ar fi fost plătită fără să şi presteze serviciile respective. Subordonata lui Banţa stă acum acasă şi îl lasă pe prefect să organizeze alegerile aşa cum consideră mai bine, fiind evident că, deocamdată, din aceste stări conflictuale doar reprezentantul Guvernului iese victorios. Pentru moment!

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: