Banţa dă concurs pentru fotoliul prefectului Florescu

Înscrierea la concursul pentru ocuparea funcţiei de prefect, încheiată ieri, a adus surprize pentru cei doi subprefecţi dar mai ales pentru prefectul judeţului, Ion Florescu.Potrivit unor surse din cadrul Prefecturii Gorj, Florescu are un contracandidat, în persoana lui Victor Banţa. Banţa a fost prefect timp de aproape nouă luni, locul lui fiind luat de Ion Florescu.

Concursul pentru ocuparea postului de prefect al judeţului Gorj şi a celor două posturi de subprefecţi va fi organizat peste două săptămâni de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

Examenul e pe 28 septembrie

Prefectul şi cei doi subprefecţi au înţeles să se agaţe de scaune nesuflând o vorbă înspre mass-media despre faptul că, teoretic, din octombrie am putea avea o altă echipă de conducere la Prefectura Gorj. Aşa că singurii care au ştiut de concurs şi şi-au depus deja candidaturile sunt ocupanţii acestor funcţii.

Prefectul Ion Florescu nu se teme de concurenţă pentru că nu există un contracandidat pentru postul său, spune acesta. „Nu este chiar un concurs. Eu nu mă duc să dau examen pentru funcţia de prefect şi chiar dacă ar fi aşa nu există un contracandidat. Este un examen obligatoriu pentru a deveni înalt funcţionar public”, susţine Florescu. O informație neconfirmată oficial arată că fostul prefect Banța ar fi profitat de ultima zi de înscriere și și-ar fi depus dosarul pentru participarea la concurs.

Subprefectul Liviu Andrei spune că faptul că ocupă funcţia în prezent, îl obligă să se prezinte la examen. „Ne-am depus toţi candidaturile, iar pe 28 septembrie ne vom prezenta la concurs. Este o obligaţie de onoare să mă prezint la concurs. Din câte am înţeles o să fie trei probe: una de dosar, probă scrisă şi interviu”, a adăugat Andrei.

„Nu sunt pregătit complet, dar mai este timp“

Florescu nu s-a apucat încă de învăţat pentru că mai are două săptămâni până la concurs. „Nu sunt pregătit complet, dar mai este timp, nu prea ştiu amănunte despre ce cuprinde bibliografia, că abia a apărut lege”, ne-a declarat Florescu.  

Subprefectul Andrei şi-a făcut rost de bibliografie şi acum încearcă să îşi facă timp să citească peste o mie de pagini de legislaţie. „Am de citit peste o mie de pagini de legislaţie. Sunt legi importante pentru noi, dar şi unele mai puţin importante, dar dacă au fost cuprinse în bibliografie trebuie să le învăţăm ce să facem -”, a mai adăugat Andrei.  

Atât prefectul Ion Florescu cât şi subprefectul Liviu Andrei speră să obţină note de peste 7, nota minimă de promovare a examenului.

Gorun, Banţa şi Rujan ar fi putut candida

Condiţiile de a participa la concurs le îndeplineau: Adrian Gorun, Cristi Rujan, Victor Banţa, plus cei care au la activ un mandat întreg de parlamentar. Doi dintre specialiştii Prefecturii Gorj, Teodora Vătuiu şi Liviu Diaconescu, absolvenţi ai Institutului Naţional de Administraţie, puteau participa şi ei la concurs, dar au preferat să nu tulbure apele la locul de muncă. Amănunte găsiţi pe www.gorjnews.ro. Doar Banța pare să fi făcut excepție, care și-ar fi depus dosarul ieri după-amiază, după ce presa a relatat că e ultima zi de înscriere la concursul ținut la secret.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: