Banţa – prezent la o şedinţă a tinerilor liberali

Fostul pefect de Gorj, Victor Banţa, a participat ieri la o întâlnire a tinerilor liberali din judeţ, deşi după schimbarea din funcţie a fost promovat într-un post de inspector guvernamental, funcţie care nu-i permite să se implice în politică. Liderul filialei, Dan Ilie Morega nu găseşte prea în regulă situaţia respectivă şi spune că legea a cam fost încălcată.
 Victor Banţa a fost prezent la şedinţa în cadrul căreia tinerii liberali din cadrul PNL Gorj şi-au ales un nou preşedinte, el fiind vicepreşedinte al PNL Târgu Jiu până când a devenit prefect şi, apoi, înalt funcţionar public. La şedinţă era anunţată şi prezenta lui Ludovic Orban, primvicepreşedintele liberal lipsind însă. La şedinţă a ajuns totuşi europarlamentarul Cristian Buşoiu, precum şi şeful TNL pe ţară, Florin Alexe, care şi-a anunţat colegii că partidul îşi va face radio pe net. Cum vor circula pe acolo veştile despre liberali vom vedea la momentul respectiv, deocamdată revenim la Banţa şi la prezenţa sa la o şedinţă de partid, prezenţă pe care inspectorul guvernamental o găseşte firească.
 "Sunt în concediu de odihnă şi particip aici pentru că am fost invitat. Aşa cum şi şeful statului participă la întâlnirile la care este invitat, inclusiv politice, aşa şi eu onorez o invitaţie. Nu cred că Traian Băsescu face politică în acest mod şi nici eu nu pot fi acuzat că fac", a menţionat Banţa, care a precizat că din martie 2007 s-a autosuspendat din partid, după ce a fost promovat ca prefect.

 Morega nu e de acord

 Liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, a fost şi el prezent în sală, el ţinându-le tinerilor liberali un discurs plin de pilde şi de concluzii după alegerile din 7 iunie. El a bătut şi un mic apropo către Banţa, menţionând că tineri în partid nu se mai pot considera acei politicieni care au 45-47 de ani, ci maxim 35, fostul prefect încadrându-se în prima categorie. La finalul şedinţei Morega ne-a menţionat că, în opinia sa, prezenţa lui Banţa la o întâlnire de partid îi poate crea probleme.
 "Probabil şi-a dat demisia şi nu mai e înalt funcţionar public pentru că altfel nu contează că e sau nu în concediu. Ce, în concediu nu mai e înalt funcţionar public? E ca şi cum fostul prefect Bejat ar fi venit la foştii lui colegi de la PDL, deşi despre dumnealui nu am auzit niciodată astfel de lucruri. Domnul Banţa cred că e în afara legii dacă mai este înalt funcţionar public. Nu ştiu cum de a venit la şedinţă, probabil că l-a mânat dragostea pentru şedinţa aceasta de la tinerii din partid. Oricum, eu cred că prezenţa lui acolo i-a făcut mai mult rău decât bine, chiar şi în concediu fiind", a menţionat Morega.

 TNL are un nou şef la Gorj

 Victor Banţa a fost promovat prefect de Gorj pe 1 aprilie 2007 cu sprijinul lui Dan Ilie Morega, în calitate de preşedinte al PNL Gorj, relaţiile dintre cei doi răcindu-se ulterior. Banţa a fost schimbat din funcţie la începutul anului, când a devenit inspector guvernamental în judeţul Braşov, judeţ în care acesta nu a ajuns niciodată pentru că ori nu avea atribuţiile clar stabilite ori a intrat în concediu de odihnă.
 În ceea ce priveşte şedinţa tinerilor liberali, aceştia şi-au ales un nou lider la Gorj, în persoana lui Costin Chesnoiu, un tânăr de 30 de ani care speră să schimbe ceva din dinamica organizaţiei. Fostul preşedinte Răzvan Rebedea nu a mai candidat pentru un nou mandat, el fiind deja prins în structurile centrale de conducere ale partidului.


Vizualizări: 214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: