Lupescu vrea să execute Primăria Rovinari pentru 1 milion de lei

Omul de afaceri Constantin Lupescu revendică aproape un milion de lei de la Primăria Rovinari, bani pe care susţine că trebuia să îi primească de acum un deceniu, înainte de a fi arestat în dosare pe care, ulterior, le-a câştigat în instanţă. Firma acestuia, ConInvest SRL a executat la Rovinari până în 1999, lucrările de modernizare a reţelei de apă după episodul de enterocolită, banii nefiind achitaţi în totalitate pentru că a intervenit arestarea acestuia într-un alt dosar, Lupescu afirmând că a fost declarat şi acolo nevinovat, deşi a stat după gratii aproape un an. Omul de afaceri declară că Primăria ar trebui să îi plătească aproape 50.000 de lei la valoarea din anul 2000, bani care, reactualizaţi reprezintă o sumă de aproape 20 de ori mai mult. Lupescu spune că până anul trecut avea de recuperat peste 800.000 de lei, deşi Primăria nu recunoaşte o astfel de datorie. "Ei aveau la vremea respectivă să-mi dea mie cam un miliard de lei vechi, din care au plătit mai bine de jumătate din sumă, pe civil, iar pe penal a intervenit procesul şi au oprit virarea banilor în contul firmei mele. Eu am câştigat procesele, dar banii nu i-am mai văzut în cont. Au trecut zece ani de atunci şi am făcut o grămadă de hârtii către ei, dar nu am primit un leu. Reactualizată, suma de atunci este foarte mare. Între timp, firma mea s-a dus dracului, pe la Rovinari au trecut alţi primari, acum e Filip şi niciunul nu plăteşte. Toată apa care trece prin Rovinari, şi aia de la faimosul ştrand, merge prin ţevile puse de firma mea, ţevi neplătite de nimeni. Eu ar trebui să le cer lor bani şi pentru că folosesc acele ţevi pe care nu le-au plătit, dar să-mi văd eu toată factura plătită şi ar fi în regulă şi aşa. Dacă nu, n-am decât să îi execut silit şi să mă adresez şi altor organe pentru că lucrurile sunt complicate de unii indivizi din Primărie care se cred Dumnezeu pe pământ", spune Lupescu.
 Primarul din Rovinari, Dorin Filip, afirmă că ştie despre existenţa problemei respective, dar afirmă că nu poate să facă nicio plată atâta timp cât juristul instituţiei a semnat un document din care reiese că Lupescu nu are de primit niciun ban. "Cunosc problema, nu e nouă, o ştiu, dar nu pot să virez niciun ban atâta timp cât cei de la contabilitate îmi spun că nu au nicio bază legală. Ei au o hârtie de la juristul nostru care a semnat pentru că nu avem niciun astfel de litigiu şi, deci, Primăria ca instituţie nu are niciun temei pentru a face vreo plată către firma domnului Lupescu", afirmă edilul.
 Omul de afaceri susţine că va apela la un executor judecătoresc, deşi va trebui să plătească şi acolo foarte mulţi bani, el spunând că, în cele din urmă, îl va reclama penal pe juristul primăriei pentru abuz în serviciu. Că nu dă juristul banii reactualizaţi din buzunarul lui, dacă Lupescu are dreptul să încaseze acea sumă, aşa cum susţine, nici nu mai contează, deşi e greu de crezut că Filip va accepta să achite în cele din urmă milionul de lei deşi suma putea fi mult mai mică dacă era plătită mai din timp.
 


Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: